Matcyklarna vill växa och bli fler i Malmö - FoodFriends

Matcyklarna vill växa och bli fler i Malmö

I Malmö finns flera matcyklar som cyklar runt staden och säljer mat till hungriga stadsbor. Den första av som såg staden ljus var The Tapioka Bike med Fábio Saraiva Schott vid styret. Det var för två år sedan och efter det har fler kommit. Bland annat Michelle Saunders med hennes glasscykel Folkets Pops som vi på FoodFriends skrev om tidigare i våras. Nu har cyklisterna pratat ihop sig och vill börja samarbeta. Man har en gemensam plats på Augustenborgstorget och lokalen delas av medlemmarna i Pedallers Kitchen.

Här finns tillredningskök, cykelgarage med mera, berättar initiativtagaren Fábio Saraiva Schott i en intervju med sudsvenksan.se. I fokus står såklart miljön och man vill att konceptet skall fortsätta växa med fler folk som ansluter sig. Eftersom det är högsäsong på sommarhalvåret så passar man på att göra planering samt hålla kurser under den kalla perioden. Men det finns även planer på att hitta en plats för cyklisterna att parkera inomhus och skapa en FoodCourt för matcyklarna. Även en matcykelfestivel finns med i funderingarna. Malmö passar bra som en matcykelstad med dess yta och platta topografi.

Den 14 september är det invigning för Pedellers Kitchen i deras nya lokal på Augustenborgstorget. Där blir det bbq-mat från Malmö Smokers Club, sorbetglass från Folkets Pops och vegan- och glutenfri mat från The Tapioka Bike. Dessutom blir det gästspel av matcyklar som ska sälja grönsaker och chai-te.

Missa inte!

Egyptisk Streetfood, Vardagslyx och Veganglass – Ett litet Svep FrÃ¥n Malmö, FoodFriends.com

Malmös Matcyklar flyttar ihop – vill starta ny festival, Sydsvenskan.se