FoodFriends

Matsmart köper Paolo Robertos mat och säljer för halva priset

Efter att Paolo Roberto erkänt att han köpt sex slutade de flesta stora livsmedelskedjor köpa och sälja maten med varumärket “Paolos”. Nu köper onlinejätten matsmart upp alla torrvaror och kommer sälja de för halva priset samtidigt som Child10 får 350 000 kronor till sitt viktiga arbete för barns rättigheter.

– Vi är glada över att vi tillsammans med Matsmart.se hittat en bra lösning som gör att vi undviker onödigt matsvinn, samtidigt som utförsäljningen bidrar till att stödja den ideella organisationen Child10, säger Ken Nygren, kommunikationschef på Evanoff Group i ett pressmeddelande.

Matsmart kommer skänka 350 000 kronor till Child 10 oavsett hur försäljningen går.

– För oss var det här en given affär att göra. Det handlar om jättebra produkter som förtjänar att ätas, inte slängas”, säger Matsmarts Sofia Syrén i ett pressmeddelande. 

Totalt innehåller varumärket cirka 80 artiklar men Matsmart kommer endast sälja torrvarorna då de inte har möjlighet att lagerhålla kylvaror.

– Eftersom vi beslutat att lägga ner varumärket Paolos så känns det här som ett bra avslut, sett till omständigheterna. Vi hoppas att stödet till Child10 kan utveckla deras viktiga arbete mot sexuell exploatering och människohandel, fortsätter Ken Nygren.

Fakta

Paolos är ett livsmedelsvarumärke med inriktning på mat från Italien.

Företaget grundades i slutet av 2012 och lanserade de första produkterna under varumärket “Paolos” i dagligvaruhandeln 2013. Idag är Paolos ett av de snabbast växande varumärkena inom svensk dagligvaruhandel med centralt listade produkter hos ICA, Coop, City Gross och Axfood.

Varumärket Paolos ägs och drivs av Peoples Kitchen Concept AB. Sedan 2017 är Peoples Kitchen Concept AB en del av företagsgruppen Evanoff Group.

Sofie

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!