FoodFriends

Michelinguiden utökar i Japan med 68 nya Stjärnkrogar, Varav 3 trestjärniga!

Michelinguiden utökar sina områden i Japan till tre nya prefekturer, och ett stjärnregn drog i över regionen. De tre nya områdena i Japan man numera kan hitta stjärnbeprydda restauranger i är Aichi, Gigu och Mie prefekturerna. Alla tre ligger på den östra kustremsan i området som Tokai.
Prefekturerna föll tydligen Michelinguiden i smaken för här hittade man 68 nya restauranger som man tyckte förtjänade stjärnor. Utav dem så var det 3 stycken som fick tre stjärnor, Sushi Ueda, Hijikata och Komada. Vidare fick 14 stycken restauranger två stjärnor. Och resterande 51 fick alltså en stjärna.
Michelinguiden påpekar på sin hemsida att det var inte bara japansk mat som fick fokus, bland de nya mottagarna av två stjärnor fanns ett kinesiskt och två franska kök med på listan.

Men inte nog med det, det blev även ytterligare 102 utmärkelser till restauranger som fick ta emot Michelinguidens Bib Gourmand, Guidens pris till krogar som serverar mycket prisvärd mat, i detta fallet måltider under 5000 Yen.

Men Japan är inga nykomlingar när det kommer till Michelinguidens stjärnor direkt. Tokyo är den stad i världen med flest stjärnor, 230 stycken stjärnkrogar finns här, varav 13 är tre-stjärniga.
Kyoto har 103 restauranger med stjärnor och Osaka har 97.
Guiden har på senare år fått viss kritik från bland annat amerikanska medier om att man är extra generös mot Frankrike och det franska köket, inklusive franska kök runt om i världen. Inte så konstigt kanske eftersom det finns 632 krogar med stjärnor i Guidens hemland.

Det ryktas även att Michelin guiden är på väg tillbaka till Los Angeles efter nästan ett decennium av frånvaro. Vi lovar att rapportera och uppdatera er när mer info finns tillgänglig.

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!