Något avlägsen pop-up, men gillar man vodka så gör man! - FoodFriends

Något avlägsen pop-up, men gillar man vodka så gör man!

Har du varit sugen på att prova en ny vodka? Kanske till och med prova den direkt från sin källa? Jag alltså inte från en källa ur marken eller så, utan snarare från det ställe/område den kommer ifrån. Ja då finns chansen nu, det är det isländska vodkamärket Revkaare som sätter upp en pop-up bar på Langjokull glaciären. Under fem dagar från imorgon den 16 oktober kan man besöka baren. Platsen är inte där destilleriet ligger utan där vattnet kommer ifrån som man använder vid framställningen av vodkan.

Man kan vinna en plats till ett organiserat besök, genom att tävla på deras hemsida, eller så kan man helt enkelt följa koordinaterna som de snällt nog delat med sig av. De skriver även ut att vill du prova att ta dig dit på egen hand, var så god, men tänk på att inte konsumera alkohol under färden, det skall man göra väl på plats. Är du intresserad av den typen av äventyr så har vi sparat koordinaterna och skrivit ut dem nedan för just dig. Känner du dig inte riktigt så äventyrlig kan du även boka dig en plats med Activity Iceland som gör ett stop vid baren den 20 oktober.

Baren har tagit tio månader att färdigställa och har byggts av riktiga lokala hantverkare på annan plats för att sedan flyttas till glaciären. Drinklistan bjuder på olika drinkar och cocktails gjorda på Revka Vodka. När det fem dagar långa pop-up eventet är över skall man flytta baren igen och återställa platsen så det inte skall finnas några spår alls. Allt för att bibehålla glaciärens naturliga skönhet.

Rekya Vodka Brand Ambassador, Fabiano Latham, säger i ett uttalande,

“We’re puffin-chuffed to bring the charmingly offbeat spirit of Reyka Vodka to the world with this one-of-a-kind, once-in-a-lifetime opportunity to drink our vodka in the world’s first bar on a glacier”, “Reyka Vodka is not just made in Iceland, it’s made of Iceland—so where better to host our Reyka Bar than at the very source—Langjokull Glacier!”

Så spänn på dig snöskorna och börja vandra bara. Det finns ju i alla fall något att värma sig med vid ankomst. Här har du koordinaterna om andan faller på.

—64.565653°N-20.024822°W—