FoodFriends

Netflix Släpper ny Serie från Skaparna av Chef’s Table i Slutet av Månaden

Ni som gillar matdokumentärer känner säkert igen namnet David Gelb. Det är hans namn som dyker upp i början av alla Chef’s Table avsnitt. Han är en av producenterna till den prisbelönta serien från Netflix. Nu är han i gång igen, tillsammans men Brian McGinn, Andrew Fried och Dane Lillegard presenterar de den nya serien Street Food. Den 26 april släpper Netflix det första avsnittet från första säsongen. Säsong ett kommer fokusera på Asien och vi kan se fram emot destinationer som Tahiland, Japan, Indien, Indonesien, Taiwan, Sydkorea, Singapore och Filippinierna.Varje destination får ett eget avsnitt där vi får följa tre eller fyra kockar från just det landet.

Precis som i Chef’s Table får vi följa kockarna både i action och privat, man får en inblick i deras liv och deras matfilosofi. Tanken är att till skillnad från Chef’s Table så skall det handla om tillgänglig mat som inte behöver bli dyr. Familjeägda ställen, allt från gatustånd till små ödmjuka restauranger.
En av kockarna som är med i serien är Jay Fai, den första matlagaren som från ett litet kök i Phra Nakhon området i Bangkok som fått en stjärna i Michelin Guiden. Vi får även träffa 100-åriga Mbah Lindu från Indonesien som lagar gryta med Jack Fruit på en marknad i Yogyakarta och nudelmästaren och legenden Master Tang från Singapore.

Så förvänta er mycket slowmotion sekvenser med enkel men utsökt street food i HD kvalit’e från geniet David Gelb & Co. Första trailern finns tillgänglig nu, följ länken nedan för att kolla. Som sagt 26 april är det dags att bänka sig framför sin dator eller platta. Skulle man vara i San Fransisco några dagar tidigare kan man även gå på världspremiären den 20 april på Oakland’s Grand Lake Theatre som en del av San Fransiscos internationella Filmfestival. Var man än är och hur man än kollar, så blir det säkert fantastisk underhållning.

 

Se trailern till första säsongen här!

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!