FoodFriends

Nima gör det lättare för allergiker

Det amerikanska förtaget Nima är känt för sina portabla allergitestare.
Men nu tar dom steget längre och gör det ännu enklare för alla hungriga allergiker, genom sin kartläggning av restauranger som serverar glutenfri mat eller mat fri från nötter och så vidare. Nyligen lanserade de verktyget på sin hemsida. Kartverktyget med sökfunktionen har över 250 000 restauranger i sitt kartotek och fler än 3 miljoner ”nima testade” rätter från hela världen, enligt dem själva. ”Nima testade” betyder alltså att rätterna är testade med Nimas egna verktyg som berättar i fall produkten eller rätten inne håller nötter eller likande.

Hur gör man då?
Man går till Nimas hemsida, (ej sponsrat), letar reda på sökfunktionensfältet och skriver in en restaurang eller en typ av mat. Man kan även söka på område samt en viss typ av ”allergifri” kost. Klicka på sök och du får en lista med restauranger som har det du letar efter. Efter att du valt en restaurang kan du titta på betyg, omdömen samt prisinformation. Innehållet i sökfunktionen är fortfarande mest restauranger som tillhör kedjor, och de flesta finns på hemmamarknaden. Men det finns även fristående restauranger både i USA och i resten av världen. Nima understryker också att även om åtskilliga produkter är testade så visar inte verktyget spår av korskontaminering.
Man har testat fler än 100 restauranger från mestadels kedjor, och eftersom kedjor ofta använder samma meny så kan man gångra den siffran flera gånger om. Nima säger vidare att eftersom det inte går att spåra korskontaminering med deras verktyg, så skall man hålla lite extra koll.

Det finns säkert fler punkter man kan peka på som kan förbättras, men kartverktyget är definitivt ett bra sätt att förenkla vardagen för allergiker, och ett steg i rätt riktning.

 

För fler produkter och information se Nima’s hemsida här.

New Tool Helps Diners with Allergies Find Restaurant Options Wherever they Are (eng)
foodandwine.com

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!