FoodFriends

Nom Agency startar influenceragentur inom mat och dryck

Nom Agency är en ny kommunikationsbyrå med fokus på mat och dryck. Genom kreativa och strategiska lösningar ska de hjälpa sina kunder att lyfta sin kommunikation och har från start haft siktet inställt på att utmana en del av branschen som haft få aktörer. Därför går de nu ut med ett pressmeddelande och berättar hur de utvidgar sitt affärsområde i form av influenceragentur och nätverk.

Byrån lanserades tidigare i höstas och sitter i den gamla mjölkbutiken på Katarina Bangata i Stockholm. Agenturen fokuserar på kvinnliga influencers och har i dagsläget fem personer knutna till sig. Det är inga mindre än kocken Marion Ringborg som under hösten synts i TV4:s Kockarnas Kamp, Josephine Sondlo som tidigare i vår blev utsedd till Nordens bästa bartender i World Class, vinentusiasten Ema Wiksten som driver Instagram-kontot @vintugg och podden med samma namn. Vidare har man slutit avtal med matinspiratören Gabriella Skog med Instagram-kontot @tavernabosque och Frida Svanberg som fokuserar på vegansk bakning på @fridasvegobak.

– Mat- och dryckesbranschen är fortfarande en väldigt mansdominerad bransch och därför känns det både kul och viktigt att lyfta fram dessa geniala kvinnor, alla otroligt duktiga på sina respektive områden. Vi har valt att arbeta med personer som vi verkligen tror på och som vi ser har stor potential att växa, berättar Gabriella Lönnroos, affärsområdeschef för agenturen.

Utöver influenceragenturen startar Nom Agency ett nätverk där alla med alla med en social media-närvaro som fokuserar på mat och dryck, kan anmäla sig på nomagency.se för att ta del av potentiella samarbeten och produktutskick.

– Det finns ett otroligt stort intresse för mat, dryck och bakning i Sverige – det syns inte minst på det stora antalet människor som driver sociala medie-konton med fokus på det, många med extremt bra innehåll. Genom nätverket knyter vi till oss dessa och hoppas på så sätt kunna skapa möjligheter för dem att växa och samtidigt kan vi fånga upp framtida stjärnor tidigt, fortsätter Gabriella.

Nom Agency har idag kunder såsom Brooklyn Brewery, O.P. Anderson, White Guide och Gastrolution of Skåne.

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!