FoodFriends

Ny Matserie från Niklas Ekstedt

David Chang, Marcus Samuelsson, Gordon Ramsey, Keith Floyd och inte minst Annthony Bourdain, de resande kockarna har genom åren värmt oss i våra tv-soffor eller framför en surfplatta. Och nu är det dags för en av Sveriges största profiler inom gastronomin att ta sig an ännu ett matäventyr.

Det är Niklas Ekstedt som ger sig ut i världen för att laga mat över öppen eld den här gången. I hans nya serie Food & Fire skall Ekstadt besöka sex platser runt om i världen för att tända brasor som det skall lagas mat över. Vi kommer få se Niklas i både Texas, Peru och Finland. I ett pressmeddelande säger Ekstedt,

”Det finns en stark konservatism kring elden, det är ovanligt få som är kreativa när de lagar mat med eld, varje region har sitt uråldriga sätt. I ‘Food & Fire’ vill jag bryta den koden och försöka förstå vad som gör varje kultur så speciell”

Den nya serien kommer i höst och skall sändas på Viaplay. Serien är gjord på engelska, efter alla gästspel i London och Niklas senaste “Four Hands Menu” känner sig Niklas säkert bekväm med språket, och tycker kanske det kanske är dags att satsa på att nå en mer internationell publik.

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!