FoodFriends

Ny utställare hos Daniel Berlin inför nya säsongen

Nu är det den tiden på året då Daniel Berlin öppnar för säsongen. I samband med det så passar man på att visa en ny presentation med konstverk i matsalarna. I år 2020 firar Berlin 10 år och det firar man stort med ”Exklusiv Expo” som är ett samarbete mellan just Daniel Berlin och Konsthantverkscentrum. Och året till ära blir det Eva Hild, keramiker och skulptör som ställer ut.

Evas konst har ett organiskt formspråk som har skaffat sig en position världen över på ett starkt sätt inom konstvärlden. Hon har haft sina verk representerade på både museer, institutioner och i privata samlingar. Hon har sin verkstad i närheten av Borås. Hennes utbildning fick hon i Göteborg vid HDK, Högskolan för Design och Konsthantverk. Hennes skulpturer skapas av tunna lager lera och har böljande organiska former, inför just den här utställningen hos Berlin har hon arbetat med nya frågeställningar som;

”En form komponerad som en måltid? Vilka ingredienser bör kombineras? Var finns kontrasterna och mötet? Mindre massa och mer luft – kan det gifta sig? Det svänger och krumbuktar, ändå håller det samman.” 

Daniel Berlin själv säger så här om den kommande utställningen;

”I Evas arbete känner jag igen den konsekvent genomförda variationen av en grundidé som över tid utvecklats allt mer lysande i sin egenart. Det är något av samma hållning som krävs för att ständigt lyfta nya smakkompositioner – drivkraften att söka något nytt ur detsamma.” 

Det är inte första gången som samarbetet mellan Konsthantverkscentrum och Daniel Berlin har varit aktivt, i tio år nu har man arbetat ihop. Och tillsammans har de skapat en publik kontaktyta för svenskt konsthantverk.
Och inte nog med det, alla verk som du kan vila ögonen på medans du äter är till försäljning. Berlin igen;

”Vi vill skapa en miljö som överraskar och stärker intrycket av de smakupplevelser vi presenterar. Jag ser beröringspunkter mellan mig och de konstnärskap som jag väljer att ingå samarbete med. Dagens konsthantverk är ett spännande område – expansivt och nyskapande, precis som svensk gastronomi. Samarbetet med Konsthantverkscentrum är en garant för professionellt intressanta konstnärskap.”

Nu skall du bara lyckas boka en plats för sittning också.

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!