FoodFriends

OAD – Frantzén i Stockholm på Första Plats

OAD (Opinionated About Dining) släppte idag sin Top 100 + European Restaurants List 2019 och på första plats kom Frantzén i Stockholm. Förra året kom de bara åtta så att knipa förstaplatsen är verkligen fantastiskt.

För mig är detta en stor ära, jag känner mig väldigt glad och stolt över vår restaurang. Vi har återigen lyckats med en enorm bedrift och det säger mycket om vårt team. Extra roligt är det såklart att det är våra gäster som kommer från världen över som har röstat på oss, säger krögaren Björn Frantzén.

Ytterligare en svensk restaurang utmärker sig på listan. Det är Daniel Berlin Krog i Skåne Tranås som klättrat från förra årets plats 29 till nummer fem i år.

 Jag är inte förvånad över att Frantzén är nummer ett i år. För mig kombinerar Björn den nordiska kulinariska finkänsligheten med en otroligt lyxig och genomtänkt upplevelse helt perfekt, säger Steve Plotnicki, grundare av OAD.

Vad är OAD?

OAD är det enda bedömningsorganet för restauranger som baseras på viktade röster från medlemmar. Det innebär att rösterna är olika mycket värda beroende på erfarenhet. Närmare bestämt är rösterna från medlemmar som besökt fler restauranger med högre ranking, värda mer än från de medlemmar som inte har lika mycket erfarenhet.

Historia

OAD startades 2004 av Steve Plotnicki, född och uppvuxen i New York, son till en slaktare och med ett enormt matintresse. Till en början var OAD en blogg där Steve berättade om sina egna måltidsupplevelser. Han uttryckte ofta sin frustration över att det varken gick att lita på recensioner eller guider och menade på att det fanns ett stort behov för ett mer tillförlitligt bedömningsorgan. Så 2007 bytte Steve fokus på bloggen och gick från att uttrycka sina egna åsikter till att sammanfatta resultatet av större undersökningar med många människors åsikter.

Den första undersökningen skickades endast till en handfull av Steves närmsta vänner. Och nu nästan ett decennium senare har OAD utvecklats till en internationellt respekterad måltidsguide. Med +5000 åsikter, av världens mest passionerade foodies och destinationsresenärer, spridda över +16 000 restauranger och platser i hela världen.

Sofie

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!