FoodFriends

Pontus Frithiof öppnar nytt på Kungsholmen

Krögaren Pontus Frithiof öppnar ny fransk bistro på Kugsholmen i höst. Restaurangen är en del av samarbetet med restaurangföretaget Nordrest.

– Det är roligt att vi efter så många år nu utvecklar vårt framgångsrika samarbete med ett helt nytt och eget koncept. Vår kvarterskrog blir ett bra komplement till våra övriga restauranger och blir ett avstamp för våra framtida satsningar, säger Thomas Dahlstedt.

Fransk bistro i olika delar

Namnet på den nya restaurangen är än så länge hemligt med inriktningen kommer bli fransk bistro med en prisbild kring 160-300 kronor. Det kommer finnas 110 sittplatser fördelat på matsal, cafédel och loungedel.

– Vi ser mycket fram emot att få öppna en restaurang i stan igen. Konceptet och menyerna hämtar inspiration från fransk kolonial stil och vår ambition är att bli den där mysiga kvarterskrogen som man spontat besöker. Kungsholmen saknar idag en bra kvarterskrog som erbjuder något från morgon till kväll, med det där lilla extra oavsett om du är på väg, vill äta hemma eller ute, säger Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group.

Från morgon till kväll på Kungsholmen

Restaurangen kommer ligga på Fleminggatan 39 och vara ett okomplicerat ställe där det är lätt att slinka in från morgon till kväll. De kommer också satsa på take away och enklare rätter.

Marcus Ekman som är ansvarig för projektet beskriver restaurangen i en intervju med Besöksliv:

– En kvartersbistro dit du ska kunna komma flera dagar i veckan. Prisbilden är från 160 till 300 kronor. Maten ska vara inspirerad av Frankrike, men även andra delar av världen, ett internationellt kök med ledordet ”french colonial”. Kungsholmen är ganska tunt på den typen av restauranger så vi tror att den kommer att välkomnas av kungsholmsborna.

 

Sofie

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!