Port Du Soleil Sunset Club med Thomas Sjögren – FoodFriends

Text Here

Info

Sofie May 19, 2020 No Comments

Port Du Soleil Sunset Club med Thomas Sjögren

Speciella omständigheter innebär annorlunda upplevelser. I tider som dessa då vanlig nattklubbsverksamhet ligger på is har regissörerna bakom Port Du Soleil utformat ett nytt koncept – Sunset Club, med klubbverksamhet anpassad till rådande omständigheter. Åtgärder som scanning av samtliga gäster och medarbetare, samt ansvariga distance managers som säkerställer avstånd, skapar även en trygg miljö.

Den 20-23 maj är det dags för öppningshelg och bakom temat finns en dinner club med bordsservering på Trädgårns grönskande uteservering. Konceptet är genomarbetat för att följa gällande rekommendationer, och blir ett tryggt sätt för människor att mötas på med avstånd och tydliga markeringar. Klubbens kapacitet på över 2000 besökare begränsas nu till ca 200, och angivna maxantal per sällskap.

I solnedgången på terrassen kommer det serveras förstklassiga cocktails och mat signerat “Årets Kock” Thomas Sjögren. Thomas som förra året körde konceptet Mexicano på Port Du Soleils uteservering ser positivt och förhoppningsfullt på ett utökat samarbete i år.

– Det blir en tolkning på klassisk mat i bröd från hela världen där sandwiches från olika kulturer och med olika smaker står i centrum. Maten kommer passa perfekt tillsammans med svalkande drycker på terrassen. Det kommer både bli gott och hälsosamt och finnas såväl vegetariska, veganska och glutenfria alternativ för den som önskar säger Thomas Sjögren som förutom Årets kock-vinsten äger bland annat Grano I Göteborg, Skäret i Smögen och Stora Hotellet med restauranger i Fjällbacka. 

Klubben kommer att ha öppet varje fredag och lördag under sommaren från tidig eftermiddag till midnatt vid bra väder och husera kända svenska djs under samtliga öppettider.

– Viktigast för oss är säkerheten och att folk känner sig trygga hos oss säger Alexander Clarensius, ägare av Port Du Soleil. Vi kommer scanna folk i dörren för att kolla kroppstemperatur och ha extra långt mellan borden för att förhindra kontakt. Distance manager är en person som är anställd av oss och jobbar enbart för att hålla isär folk om dom skulle komma för nära varandra. 

– Med extra mycket utrymme, distance-managers, bordsservering, enmansdansgolv och andra roliga inslag kan man känna sig både säker och avslappnad i restaurangmiljön menar Johan Däldehög, ägare till Port Du Soleil.

Klubben är tänkt som en härlig oas i Trädgårdsföreningen där man antingen bokar en cabana för att njuta av eftermiddagssolen eller bokar en sittning vid middagstid för middag och drinkar.

Sunset Club har premiär onsdag-lördag under Kristihimmelsfärdshelgen och kommer efter det att ha öppet fredagar och lördagar 17-01.