FoodFriends

Restaurang Volt Stänger

Populära Restaurang Volt på Östermalm i Stockholm gör sin sista höst någonsin och stänger för gott till jul. Krogen har haft en stjärna i Guide Michelin sedan 2015 och ständigt fått fina betyg från recensenter och varit väldigt populär bland kollegor och branschfolk.

”Vi är inte ovänner och det är inte ekonomiska orsaker som ligger bakom”, försäkrar Johan Bengtsson som är en av ägarna.

Krögartrion berättar för Dagens Industri att man alltid gått med vinst trots att det är en ständig balansgång att driva finkrog. Även om inte målet från början var en stjärna i Guide Michelin är man glada för den och tror att den är en bidragande orsak till att man kunnat ha öppet i så många år.

”Jag tror inte Volt hade existerat så länge utan den. Det tillför en större kundkrets från hela världen. Det har varit jättebra för affärerna”, säger Fredrik Johnsson till Dagens Industri.

Men det blir ingen ny restaurang som ska ersätta Volt försäkrar de. Finalen planeras till 20 december och efter det är framtiden oviss.

”Man kommer till en viss ålder i livet när man känner att ska man göra något annat i livet så är det dags”, säger Peter Andersson.

I och med att Volt stänger är Stockholm nere på endast 9 stjärnor, jämför det med Köpenhamns 17. Mycket har hänt senaste året med Fäviken, Esperanto och Imouto och Hotel Borgholm på Öland som förlorade sin stjärna pga ägarbyte. Många frågar sig vad stjärnfallstrenden kommer innebära för restaurangbranschen i Sverige och vi på FoodFriends tycker det ska bli väldigt intressant att följa.

Fotograf: Erik Olsson

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!