FoodFriends

Restaurangakademien startar YH-utbildning

Restaurangakademien har ansökt om fler utbildningar inför hösten 2020 sedan beskedet att kortare utbildningar till följd av Corona tillåts. Nu hoppas man på att få ansökan beviljad i mitten på juli och starta utbildningarna redan i september.

Idén kom efter att Myndigheten för yrkeshögskolan öppnat för att bevilja kortare utbildningar till följd av Coronakrisen. Restaurangakademien ansöker nu om att få bedriva sin Kökschefsutbildning och Restaurangchefsutbildning som yrkeshögskoleutbildningar i höst. De har även ansökt om att få återuppta sin Yh-utbildning Barchef. Sedan 2010 erbjuder Restaurangakademien Yh-utbildningen Internationell Sommelier.

De nya yrkeshögskoleutbildningarna är planerade att pågå från september till december 2020. Myndigheten för yrkeshögskolan meddelar om ansökningarna blir beviljade senast den 15 juli.

Mer om utbildningarna:
Barchef: https://www.restaurangakademien.se/utbildning/bartenderutbildning/
Kökschef: https://www.restaurangakademien.se/utbildning/avgiftsfri-kokschefsutbildning/
Restaurangchef: https://www.restaurangakademien.se/utbildning/avgiftsfri-restaurangchefsutbildning/

Om Restaurangakademien
Restaurangakademien bygger branschens hållbara gastronomi.
Restaurangakademien grundades 1985 och erbjuder utbildningar för restaurangbranschen. På Restaurangakademien verkar Sveriges främsta föreläsare från branschen och kontinuerligt görs internationella gästspel. Restaurangakademien ägs av Menigo.

Om YH-utbildningar
En YH-utbildning bekostas av Myndigheten för yrkeshögskolan. Deltagarna har rätt till studielån. Under hösten 2020 kan man studera under sin permitteringstid och därmed behålla sin lön.

Sofie

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!