Restaurangbranschens mäktigaste kvinnor 2019 – FoodFriends

Text Here

Info

Sofie March 8, 2019 No Comments

Restaurangbranschens mäktigaste kvinnor 2019

Här är restaurangbranschens mäktigaste kvinnor 2019

Vi är vana att hylla kompetens och personligheter vid branschens årliga galor och festligheter. Utmärkelserna hänger ofta ihop med kreativitet som en naturligt del i en industri som till stor del handlar om att skapa. Vi prisar hållbarhet och gastronomiska utsvävningar såväl som ledarskap och det bästa av det bästa. Men det är inte alla som representeras vid våra galor.

Idag på kvinnodagen listas olika branschers viktigaste personligheter och många av dem verkar inom vår bransch. Vi har sammanfattat listorna och här är restaurangbranschens mäktigaste kvinnor 2019!

Karmas grundare Hjalmar, Ludvig, Elsa och Mattis

Elsa Bernadotte
30 år, COO Karma
Karma är den genialiska appen som samlar in och säljer osåld mat som annars skulle slängas. Elsa berättar att ursprungsidén med Karma var en annan men är väldigt stolt över den version som växt fram och finns idag. Karma finns i London, Paris och på flera platser i Sverige. Har du inte redan gjort det så anslut din restaurang på direkten.

 

 

Mia Brunell Livfors

Mia Brunell Livfors
54 år, VD Axel Johnsson AB
Axel Johnson är en familjeägd företagsgrupp som äger företag inom handel och tjänster i Europa men främst i Norden. På listan över företag hittar vi bla restauranggrossisten Martin & Servera och Axfood där Urban Deli ingår. Antonia Ax:son Johnson (4e generationen) är näst största delägare efter Björn i Frantzén group.

 

 

 

Caroline Cederblad och vVDMadeleine Brehmer

Caroline Cederblad
42 år, VD Sabis
Livsmedelsbutikskedja och restaurangoperatör i Stockholm och ett av Sveriges äldsta familjeföretag. Idag med över 25 restauranger, 12 caféer, fem hotell- och mötesanläggningar samt fem matbutiker och 600 medarbetare. 2017 blev Sabis rankad fjärde bästa arbetsgivare och har som vision att skapa Sveriges bästa kundupplevelser inom mat & möten.

 

 

 

 

 

Lisa Farrar

Lisa Farrar
38 år, Digitalchef Nordic Choice Hotels
Lisas arbete med att hitta nya digitala lösningar för en bättre gästupplevelse har inte bara gynnat egna koncernen utan hela branschen. Hon har skapat möjligheter för vår bransch att använda och utnyttja digitaliseringen och har utsetts till en av Europas främsta ledare inom turism- och resebranschen.

 

 

Anna Malmhake

Anna Malmhake
52 år, VD The Absolut Company
Absolut Company är ett av världens största internationella varumärkesföretag och ägs numera av Pernod Ricard. All vodka tillverkas fortfarande i Åhus i södra Sverige och huvudkontoret finns i Stockholm. Försäljningen av flaggskeppet Absolut Vodka ökat och bygger bland annat på en tydligare kommunikation mot en ny generation konsumenter i samt ökad fokus på hållbarhet enligt Anna.

 

 

 

 

Azita Shariati

Azita Shariati
51 år, VD Sodexho
Sodexho började som cateringfirma i Frankrike på 60-talet och är idag en av världens största multinationella företag. Sodexho i Sverige levererar tjänster och service till företag, institutioner och offentlig sektor. Azita har under sina första fem år som VD lyckats öka antalet kvinnor i chefsposition från 14 till 50 procent och ser mångfald som ett sätt att hitta den bästa kompetensen.