FoodFriends

Robert Hallgren ny kökschef på LYKKE

Under våren 2018 har restaurangen på Nordic Light i Stockholm genomgått en omfattande renovering. Den välkända arkitekten Todd Saunders har stått för stilen och och enligt hotellet är Lykke “en modern tolkning av Nordisk mat och kultur”.  Man välkomnar till en ny slags nordisk matupplevelse och utlovar mycket smak och förstklassig service utan pretentioner.

En viktig del av den nya satsningen är rekryteringen av nya kökschefen Robert Hallgren som presenterar sin första meny idag den 3 september.

Att få restauranger inne i hotell att stå på egna ben är en utmaning, säger Robert Hallgren, ny kökschef på Lykke. Jag ser därför fram emot att få lyfta Lykke till nästa nivå med målet att skapa en etablerad destination. Vår matlagning ska ge tydlig identitet till restaurangen samtidigt som gästerna får en lättsam och avslappnad upplevelse.

Robert har gedigen erfarenhet från bland annat Thörnströms Kök, Ett Hem och Racine i London. Tillsammans med Robert förstärks köksteamet med Martin Rapp (Esperanto, Shibumi, Allergrine) som souschef och Eskil Bondsäter (juniorkocklandslaget, finalist i Årets Ekokock) som linjekock.

Vi är otroligt glada över att Robert Hallgren blir ny kökschef för Lykke, säger David Bergling, vd på Nordic Light Hotel. Han har en enorm erfarenhet och vi delar samma syn på hållbarhet och miljö. Under Roberts ledning genomför vi en ytterligare höjning av köket.

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!