FoodFriends

“Rotten” – Tillbaka på Netflix med en andra säsong

Följer du också alla mat-serier du kan få tag på, är dokumentärer om mat och dess påverkan på världen superintressant för dig? Då har du säkert inte missat ”Rotten” som gått på Netflix. Streamingtjänsten själv kallar den för ”Eye-Opening” och vi är säkert allihopa benägna att hålla med.

Nu kan vi i så fall glädja dig med att säsong två är på ingång. Och nu har trailern kommit. I den kommande säsongen kan vi se fram emot när man utforskar Avokado, vatten vi köper på flaska, industrin runt s.k. cannabis edibles och mycket mer.

I januari 2018 kom den första säsongen som både överraskade och bekräftade tv-tittarnas onda aningar om industrin vi egentligen vet så lite om. Här fick vi följa med när man avslöjade korruptionen inom produktion av matvaror som vitlök, fågel, torsk, honung, mjölk och jordnötter.

Nu den 4 oktober kommer äntligen den uppföljande säsongen. 6 nya heta matvaror eller produkter skall undersökas, personer skall ställas mot väggen och sanningen skall komma fram.

Avsnittens titlar och vad du kan se fram emot är dessa:

The Avocado War: Man undersöker hur populariteten av avokadon har lett till att producenter letar efter frukten från Michoacán, Mexiko, där avokadohandeln är plågad av våld och krig från lokala karteller.

Reign of Terroir: Hur den blomstrande vinindustrin runt Languedoc-Roussillon, Frankrike har lett till osämja mellan odlare och handlare.

Troubled Water: Vi får följa med bakom kulisserna till flaskvattenindustrin och dess påverkan på miljön.

A Sweet Deal: Avslöjandet om socker och hur de stora företagen använder sin makt mot bönder och odlare.

Bitter Chocolate: Choklad handelns problem, med extra fokus på arbetsförhållanden för bön-odlare.

High on Edibles: Nu tittar man närmre på regelverket inom marknaden för cannabisindustrin som växt explosionsartat på senare tid. Med extra granskning på ingridientser och varumärkning.

Trailern hittar du via länken HÄR

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!