FoodFriends

Så skriver du ett bra CV

Det finns en hel del intressanta jobböppningar ute just nu så vi tänkte dela med oss av några tips när det kommer till ditt cv och personliga brev. Många restauranggrupper och hotell har sina egna ansökningsportaler med förinställda frågor och rutor att kryssa i, vilket sparar dig mycket tid. På andra plattformar som FoodFriends, LinkedIn och Facebook söker du med din profil. Även om ansökningsprocessen känns lättare än att producera sitt egna cv, ska man komma ihåg att informationen från ens profil samlas i ett pdf-dokument och läses av rekryterare precis som ett vanligt cv. Det är alltså precis lika viktigt att vara noga med hur du svarar på frågorna och vad som står i din profil innan du klickar på ansökningsknappen, som när du skickar in ditt vanliga cv.

Det finns ofta en ruta för personlig hälsning som är precis som ett personligt brev. Håll det kort, personligt och informativt. Berätta något som känns nytt och fräscht och våga vara personlig! Det här är din chans att sticka ut och väcka nyfikenhet hos din framtida arbetsgivare. Finns det utrymme för att spela in en video så gör det och ta chansen att visa dem vem du verkligen är! Ladda ner ett redigeringsprogram för filmen eller klipp ihop bilder med text.

Lyft fram de erfarenheter som är relevanta för tjänsten du söker. Har du arbetat på många olika ställen så väljer du ut de som visar att du har rätt erfarenhet för denna tjänsten. Berätta gärna med egna ord vad du har tagit med dig som gör att du har något att tillföra. Även om du inte har arbetat på massa ställen kan du skriva om andra erfarenheter som om du varit lagledare för någon sport, ideella uppdrag eller om du är bra på att måla eller vara kreativ. Alla erfarenheter räknas och personlighet och driv är oftast det viktigaste.

Skriv med kontaktinformation till referenser med en gång. Det ger ett öppet och ärligt intryck och visar att du har en bra relation med dina före detta arbetsplatser.

Följ upp! Ring efter några dagar och be att få prata med den som är ansvarig för rekryteringen. Du behöver inte säga så mycket mer än att du är väldigt intresserad av tjänsten. Bara att du ringer visar på engagemang och driv vilket är två attraktiva egenskaper för en arbetsgivare.

 

Lycka till!

 

Sofie

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!