FoodFriends

Så skriver du ett bra CV

Nytt år nytt jobb? De flesta i vår bransch vår sina jobb via kontakter, och utan att behöver skicka in sitt cv. Men ibland kanske det dyker upp ett jobb som kräver att du skriver några rader. För att du ska lyckas ro hem det jobbet har vi satt ihop en guide med de bästa tipsen.

Så skriver du ett bra CV:

Det personliga brevet ska vara kortfattat, personligt och informativt. Berätta något som känns nytt och fräscht och våga vara personlig! Det här är din chans att sticka ut och väcka nyfikenhet hos din framtida arbetsgivare. Du kan också strunta i att skriva ett brev och spela in en video och släpp loss. Ladda ner ett redigeringsprogram för filmen eller klipp ihop bilder med text.

Lyft fram de erfarenheter som är relevanta för tjänsten du söker. Har du arbetat på många olika ställen så väljer du ut de som visar att du har rätt erfarenhet för denna tjänsten. Berätta gärna med egna ord vad du har tagit med dig som gör att du har något att tillföra. Även om du inte har arbetat på massa ställen kan du skriva om andra erfarenheter som om du varit lagledare för någon sport, ideella uppdrag eller om du är bra på att måla eller vara kreativ. Alla erfarenheter räknas och personlighet och driv är oftast det viktigaste.

Skriv med kontaktinformation till referenser med en gång. Det ger ett öppet och ärligt intryck och visar att du har en bra relation med dina före detta arbetsplatser.

Se över layouten. Välj ett typsnitt som är lätt att läsa (tex Helvetica eller Times) och dela upp din text i stycken. Låt någon annan läsa igenom och dubbelkolla efter stavfel.

Följ upp! Ring efter några dagar och be att få prata med den som är ansvarig för rekryteringen. Du behöver inte säga så mycket mer än att du är väldigt intresserad av tjänsten. Bara att du ringer visar på engagemang och driv vilket är två attraktiva egenskaper för en arbetsgivare.

 

Lycka till!

 

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!