FoodFriends

Skitiga personalrum – så dåligt mår vi av det

Tänk att många av oss arbetar under så dåliga arbetsförhållanden att det inte ens finns ordentliga toaletter.

 

För många i branschen är små personalrum med få toaletter och ingen dusch vardag. Arbetsplatser som erbjuder delade utrymmen för kvinnor och män, eller dörrar som inte går att låsa. Vi är ju där för att jobba, eller hur? Inte vara på spa. Men under en långpanna behöver de flesta av oss fräscha till oss och använda faciliteterna, gärna i fred. Inte helt enkelt med ett 50-tal anställda på en eller i bästa fall två toaletter.

Men det finns riktlinjer att följa för att säkerhetsställa personalens välbefinnande och att deras rättigheter följs. Ett lämpligt antal är en toalett per påbörjat 15-tal anställda. Det påpekas också att duschutrymmen borde finnas och fungera för personal som blir smutsig i sitt arbete. Och om arbetsplatsen har fler än 50 anställda rekommenderas särskilt vilrum (!).

Framtiden ligger i servicebranschen och den dagen arbetsgivare börjar behandla personalen som sina viktigaste tillgångar vågar vi lova att framgången kommer som ett brev på posten. Undersökningar visar att anställda som inte kan slappna av på arbetsplatsen mår sämre – och presterar därmed sämre. En enkel ekvation kan tyckas, men frågan är när någon ska göra något åt det?

Sofie

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!