FoodFriends

Starbucks Öppnar sitt Sjätte Reserve Roastery till Hösten

Nu till hösten öppnar världens största Starbucks. Det blir Chicago som tar över tronen från Tokyo som tidigare hade Kaffe-kedjans största flaggskepp. Det nya ”Reserve Roastery” får en lokal med en yta på drygt 4000 kvadratmeter. Enligt Starbucks så finns det historia med staden, det var här som man öppnade det första Starbucks utanför the Pacific Northwest för 32 år sedan i oktober 1987. Adressen blir någonstans i kvarteret the Magnificent Mile i lokaler där Crate & Barrel tidigare huserat. Öppningsdatum är satt till, det ganska exakta, 15e november kl. 10.00.

Än så länge verkar det inte finnas så mycket detaljer om lokalen eller dess utbud. Men man kan räkna med att det kommer finnas ett speciellt Reserve Kaffe, te och andra mixade drycker med inspiration från Chicago som även blir unika för just detta Reserve Roastery.

När man öppnade i Tokyo till exempel så kunde kunderna hitta drycker som Teavana Cream Soda Matcha, Golden-sky Black Tea Latte och en fatlagrad kallbryggd gjord med kaffebönor som fått sin smak och patina från åldrande i whiskytunnor. Man kan också förvänta sig en närvaro från Princi, det delvis Starbucks finansierade italienska koncept bageriet.

Överlag så har det nya Starbucks beskrivits som, “an immersive experience dedicated to roasting and brewing small-batch Starbucks Reserve coffee from around the world.”

Vid öppning till hösten så blir Chicago det sjätte Reserve Roasteryt i världen, vid sidan om Milano, New York, Seattle, Shanghai och Tokyo.

 

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!