FoodFriends

Stjärnorna har delats ut i Singapore, här är hela listan

Nu är det igång, höstens Michelinstjärnor har börjat delas ut. Förra veckan kom utmärkelserna till restaurangerna i Singapore. Som vanligt är det restaurangerna som fick tre stjärnor det pratas mest om, och i år var det två franska krogar som nådde hela vägen. Les Amis och Odette. Detta är första gången under de fyra år som guiden funnits i Singapore som två restauranger tilldelats två stjärnor.

Les Amis, som drivs av Chef Sébastien Lepinoy, öppnade 1994 och kallar sig själva för Singapores första fine dining restaurang. Michelin guiden kallade bland annat Les Amis vinlista för, “rightly considered one of the most dazzling in the Asian continent.”

Odette, Singapores andra trestjärna kombinerar franska tekniker med internationella smaker enligt guiden. Köksmästare Julien Royer, döpte restaurangen efter sin mormor. Både Les Amis och Odette fick två stjärnor 2018. Michelin Guidens internationella direktör, som de kallar det, Gwendal Poullennec säger att med de två nya tre-stjärniga restaurangerna hittar Singapore en ny dimension hos matälskares ögon och palett. Men detta är inte första gången som en trestjärna funnits i Singapore. Joël Robuchon var först men stängde 1 juni förra året.

Men det handlar inte bara om trestjärnor såklart. Vid utdelningen var det hela fem restauranger som fick ta emot två stjärnor. Ibland dem var de två som var helt nya. En av de två var ingen mindre än Zen av Björn Frantzén som alltså gör debut med bravur efter öppningen i november förra året.

Och till sist kan vi även meddela att hela 37 krogar fick ta emot en stjärna. Av dem fem stycken som anses som europeiska och två med rötter i Australien. De italienska restaurangerna Bouna och Terra beskriver sig själva som ”japansk matkultur från ett italienskt kök”, de båda gick från Michelins ”plate distinction” från förra året till en stjärna i år. Hela listan med alla 44 restaurangerna finns nedan om du vill kika.

Och vi passar såklart på att skicka ett stort grattis till Björn Frantzén med personal.

***
Les Amis
Odette

**
Saint Pierre
Shisen Hanten
Shoukouwa
Waku Ghin
Zen

*
Alma
Basque Kitchen by Aitor
Beni
Braci
Buona Terra
Burnt Ends
Candlenut
Cheek Bistro
Chef Kang’s
Corner House
CUT by Wolfgang Puck
Garibaldi
Hawker Chan
Hill Street Tai Hwa Pork Noodle
Iggy’s
Imperial Treasure Fine Teochew Cuisine (Orchard)
Jaan by Kirk Westaway
Jag
Jiang-Nan Chun
Labyrinth
Lei Garden
Lerouy
Ma Cuisine
Meta
Nouri
Putien (Kitchener Road)
Rhubarb
Shinji (Bras Basah Road)
Shinji (Tanglin Road)
Summer Palace
Summer Pavilion
Sushi Ichi
Sushi Kimura
Table65
Terra
The Song Of India
Vianney Massot

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!