FoodFriends

STOCKHOLM – Genuint koreanskt när Madam öppnar på Söder

Text och bild: Whiteguide.se

 

Där Restaurang Tradition tidigare låg flyttade Borrwalls Kök in, och i september är det dags för nya traditioner i lokalen – den här gången koreanskt när Madam flyttar in.

Gustav Kyhlberg driver idag ett matkonsultföretag men tar i september steget att driva restaurang. Han har varit bosatt i Korea i två år och hävdar att Madam blir Stockholms första riktiga koreanska restaurang som drivs av en svensk kock.

– Jag vill att våra gäster ska känna sig som att dom är i Seoul och äter. Vi lagar mat som den smakar på mina favoritrestauranger i Korea. Vi vill laga mat som vi tror att våra gäster kommer att älska, säger Gustav.

Allt i servisen är inköpt av Gustav själv i Seoul och de flesta av råvarorna kommer från Korea. Ambitionen är en genuint koreansk restaurang som serveras och äts på ett enkelt sätt och så troget och likt ursprunget som möjligt. På menyn står bland annat Yukhoe (koreansk råbiff), Tteobokki (riskakor med gochujang-glace) och Bo ssam (grissida med kål och ostron).

I glaset serveras exempelvis det egna ölet som är bryggt av Sthlm Brewing men även vin från en smal lista och koreanska drycker såsom Soju – en destillerad spritdryck. Varken kaffe, dessert eller mineralvatten finns på menyn.

Madam öppnar på Tjärhovsgatan 5 den första september.

 

Arkiv

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att knyta nya kontakter.