FoodFriends

STOCKHOLM – Urban Deli öppnar Bar

Nästa år firar restauranggruppen Urban Deli 10 år. Inför tioårsjubileum så passar man på att öppna en ny bar. Post Bar skall den heta och platsen blir Nytorget i Stockholm. Fokuslampan kommer lysa på naturliga och hantverksmässiga viner som skall serveras på kran och flaska. Dessa serveras till mat som kommer från en matfilosofi som grundar sig i återbruk av egna råvaror från egna butiker och/eller saluhallar.

En av ägarna, Jesper Weidlitz förklarar Urban delis vision.
– Urban Delis vision är att göra matlivet enklare, godare och lyckligare. Vi drivs av nyfikenhet, lekfullhet och att kunna erbjuda något mer. Vårt egna matlabb, surdegshotellet, brödölet och att vi tar med våra stammisar på svamputflykt är olika utryck för våra drivkrafter.

Jesper förklarar vidare att Baren blir nästa steg i utvecklingen och ett komplement till restaurang och butik.

Man kan alltså förvänta sig hantverksmässiga drycker. Hantverksöl självklart, och naturligt framställda viner som delvis kommer serveras på kran vilket går hand i hand med det Urban Delis löfte och värderingar om hållbarhet och kvalité. Servering från kran underlättar och sparar tid och ekonomi för producenter, vilket i sin tur ger Post Bar ett mer prisvärt vin att servera till sina gäster.

I ett pressmeddelande förklarar man matfilosofin såhär:
Matfilosofin vilar på två grundstenar – återbruk och innovativ förädling av våra råvaror från butik och saluhall. Post Bar kommer att servera mycket grönt och svenskt i säsong, använda sig av naturlig smaksättning och traditionella tekniker såsom torkning, gravning, mjölksyrning och fermentering. Råvarorna kommer att stå i fokus och förstärkas med naturliga smaker och ett enkelt uttryck. 

Den 8 november öppnar dörrarna och öppettider är från kl. 16.00 alla dagar.

Marcus Tenggren

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!