Stor ökning av ansökningar till Grythyttan – FoodFriends

Text Here

Info

Sofie June 15, 2020 No Comments

Stor ökning av ansökningar till Grythyttan

De senaste åren har ansökningarna till Grythyttan minskat men i år har de fått in rekordmånga ansökningar. ”Vi är jätteglada, men för tidigt att säga om det är en covid-effekt”, säger enhetschef Helene Gustafsson till Besöksliv.

Fler och fler vill utbilda sig och skolor och universitet över hela Sverige rapporterar om en stor uppgång i antal sökande. Även den hotell- och restaurangskolan Grythyttan vid Örebro Universitet rapporterar en stor ökning i antal sökanden i år. Extra glada är de över att antalet förstahandssökande har ökat.

Men Helen Gustafsson, enhetschef på Grythyttan, tror inte bara att det beror på corona. Hon berättar att de har arbetet tillsammans med en kommunikationsbyrå för att visa att de finns och nå ut med sitt budskap efter att ansökningarna började dala för några år sedan.

– Vi är jätteglada, vi är övertygade om att utbildning behövs för utveckling och kvalitet. Och jag är stolt att kunna säga att vi har så hög kvalitet på vår statliga utbildning inom hotell och restaurang att det är onödigt att åka utomlands. Det är fantastiskt och unikt att vi i Sverige har universitetsutbildning, utan terminsavgift, som är till för att främja besöksnäringen avslutar hon till Besöksliv.