FoodFriends

Stureplansgruppen öppnar nytt på 16e våningen

På 16e våningen i hörnet Mäster Samuelsgatan och Malmskillnadsgatan ska Stureplansgruppen öppna restaurang och konferencecenter av högsta internationella kvalitét. Med en gigantisk takterass takterassen och utsikt över hela Stockholm kommer detta bli något helt unikt.

Restaurangen med tillhörande takterass kommer bli 1100 kvadratmeter stor och konferenscentret blir 2500 kvadratmeter, sammanlagt en kapacitet på 800 personer med 6 meter i takhöjd. Eventytans största lokal var tidigare SEB:s bankvalv. Med sitt perfekta läge och högklassiga ambitioner förväntas detta bli det självklara valet för exklusivare event, galor, mini-mässor, premiärer och större privata evenemang.

– Stureplansgruppen strävar efter unika upplevelser. I fjol öppnade vi bland annat Bank Hotel och restaurangen L’Avventura, ställen som fått ett fantastiskt mottagande. De här två enheterna kommer att hålla samma höga klass, säger Per Gunne, Stureplansgruppens Vice VD.

Arbetet pågår för fullt med att färdigställa restaurangens kulinariska profil och gestaltning. Förhoppningsvis är man klara till senhösten 2019.

– Det finns inte många plaster med sådan potential som den här. Vår ambition är att skapa en modern klassiker för Stockholmare och alla andra, fortsätter Per Gunne.

Premiären är planerad till senare delen av 2020.

Foto/Skiss: Stureplansgruppen

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!