FoodFriends

Succé för digital inventering

Fler och fler restauranger går över till digital inventering och enligt våra senaste undersökningar är fördelarna många. Digitaliseringen av traditionella arbetsuppgifter innebär inte bara smidigare arbetssätt och tydligare underlag, utan också färre arbetstimmar och mer exakta siffror. Här finns stora pengar att spara.

Vi har pratat med Patrik Holm projektledare på Smartplus, digital helhetslösning för restauranger, för att ta reda på vilka funktioner branschen gillar mest och hur Smartplus har hjälpt dem att spara både tid och pengar.

Hur ser du på utvecklingen av digitala verktyg inom restaurangbranschen?

– Restaurangbranschen har tidigare arbetat med långsamma och tidskrävande metoder såsom papper och penna, vilket fortfarande görs till viss del. Krögarna har nu insett många fördelar med den digitala utvecklingen. Vi har funnits på marknaden länge och ser ett ökat behov av lösningar för att effektivisera verksamheten. Krögarna ser hellre att personalen lägger mer tid på service och gäster än ineffektiva procedurer.

Inom vilka områden har ni störst efterfrågan?

– Jag skulle absolut säga vår digitala inventering. Vi utvecklade applikationen redan 2014 och nu 6 år senare har vi den snabbaste lösningen för inventering genom vår applikation och adminsida.

Vilka är fördelarna med digital inventering? Till att börja med uppskattar personalen att slippa stanna kvar till långt inpå småtimmarna efter service. Du anar inte hur mycket snabbare det går att skanna streckkoder med en smartphone istället för penna och papper och dessutom kan flera personer kan inventera samtidigt. Eftersom man skannar streckkoderna behöver personalen ingen produktkännedom och krögarna ser tydligt i realtid vem som inventerar vilken produkt och vart i restaurangen. Dessutom kommer sammanställningen direkt så chefen inte behöver sitta med svårtydda anteckningar och föra in i Excel dagen efter.

Vill du också kunna inventera snabbare utan penna och papper? Läs mer här!

Ni jobbar också med beställning och inleverans, berätta gärna mer.

– Att utveckla beställnings applikationen var en naturlig förbättring då alla dina inventerade produkter faktiskt också ska beställas. Vi har den bästa lösningen för att beställa dina produkter till alla dina leverantörer genom vår applikation, oavsett om det är sprit, öl, vin, livsmedel eller porslin.

Med den digitala inleveransen slipper ni också allt som heter följesedlar på papper och allt sparas i applikationen.

Varför har Smartplus appar blivit så populära bland restauranger?

– Efter att ha insett fördelarna med digital inventering ville restaurangerna spara tid och pengar inom fler områden. Smartplus-appen erbjuder den digitala helhetslösning som branschen efterfrågade och många tycker det är smidigt att sköta allt på samma ställe.

Här kan du läsa mer om Smartplus digitala lösningar för restauranger

Sofie

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!