FoodFriends

Svensk-libanesisk restaurang utvidgar till Köpenhamn.

Det fortsätter rulla på för det framgångsrika libanesiska konceptet Occo. Med sina två restauranger i Malmö på Drottningtorget och Marbella i Spanien tar man nu steget över sundet till den danska huvudstaden.

Libanesisk fine dining i lyxig miljö beskrivs Occo som, och det passar nog bra i på Christian IX:s gade i den före detta Marc Jacobs butikens lokaler. Här alldeles bredvis Kungens Nytorv får Occo grannar som J Lindeberg, Filippa K och Tiger of Sweden. Öppning är planerad till början av nästa år i februari, så det är fortfarande lite nervöst säger ägaren Meysam Javan i en intervju med sydsvenskan.se.

Köpenhamn som är ideligen populärt för turister och slår rekord efter rekord i hotellövernattningar. Inflyttningen och antalet besökare till storstaden fortsätter att öka, så en satsning som den här ligger nog bra i tiden.

Enligt Meysam Javan så har man även fått förfrågningar från London, Hamburg och Madrid som nästa destinationer att öppna på, men han vill skynda långsamt säger han i intervjun.

 

Malmökrogen Occo växer vidare – öppnar i KöpenhamnSydsvenskan.se

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!