FoodFriends

SVERIGE – Köksleveranser kommer snart i miljövänligare förpackningar.

Ett nytt avtal har slutits om att införa ett system med returlådor inom restaurang och storkök. Det är branschföreningen Livsmedelsgrossisterna, där bland annat Martin & Servera och Menigo ingår, som tillsammans med Svenska Retursystem som slutit avtalet. Man vill med detta både öka hållbarheten och dra ner på resursanvändningen inom branschen. Detta börjar gälla från den 1 april och då kommer frukt och grönsaker istället att börja distribueras i den nya sortens lådor.

Anna Elgh som är vd på Svenska Retursystem säger i ett pressmeddelande att,
– Vi är riktigt glada över att restaurangbranschen nu väljer att ta steget mot mer effektiva och miljöanpassade livsmedelsflöden.

Med de nya lådorna skall svinnet kunna minska därför att lådan i återvunnen plast är mycket tåligare än vad som används idag, och därmed skyddar innehållet bättre. Dessutom släpper den igenom luft vilket ger än längre hållbarhetstid på produkten eftersom innehållet håller sig fräschare längre. Dom nya lådorna är också enklare att lyfta och använda, även återvinningen går fortare och blir mer effektiv eftersom man inte behöver vika kartonger som sedan skall slängas.

Marcus Tenggren

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!