FoodFriends

SVERIGE – TIMJAN, TUPP & TÅRTA

Text och Bild: Gourmet.se

 

Timjan, tupp & tårta ett nytt matprogram med matkreatören och tv-kocken Lisa Lemke. Som hjälp har hon med sig Sandra Mastio, (Sveriges Mästerkock 2015), Zeina Mourtada (matbloggare), Jimmy Brorsson (Dessertmästarna 2015) samt skribenten och fotografen Emma Lindquist (driver bloggen ”Att vara någons fru”).

Serien startar torsdag 6 sept kl 20.00 i SVT1 och finns på SVT Play från kl 02.00 samma morgon.

Programmet ska bjuda på tips och inspiration. till enkel och rolig matlagning.

Programmet utlovar smittande matlagningsglädje och tips för både vardag och fest. Här ges till exempel svar på hur man får till bästa brunsåsen, vad som behövs för en fin dukning, om man kan göra sin egen tonic och vad som är hemligheten bakom riktigt bra grillning.

-Det här är verkligen mitt stora drömprojekt, ett viktigt program som behövs! Några av de vanligaste frågorna jag får kring matlagning handlar inte om smaktvister och fine dining utan om grunderna. Hur länge håller saker och ting, när ska man faktiskt salta köttet? Vad behöver jag ha hemma och vad gör jag med den överblivna spagettin?

Lisa fortsätter:
– Det här programmet handlar om det: modern hemkunskap för vuxna. Jag bjuder hem fyra människor vars kunskap jag är nyfiken på och tillsammans gör vi på ett program för alla – oavsett vilken nivå du lagar på. Vi tar kål på myter, går tillbaka till grunden, gör smaktester och experiment och framför allt bjuder vi på okomplicerade recept och mycket värme, säger Lisa Lemke, programledare.

Arkiv

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att knyta nya kontakter.