FoodFriends

Thanksgiving med Marcus Samuelsson

Torsdagarna i november är verkligen speciella. Förra veckan firade vi på franska med Beaujolais Nouveau och denna veckan är det dags för den amerikanska högtiden Thanksgiving. Det började med en tacksägelsefest för att fira en god skörd och har sedan utvecklats till hur det ser ut idag. En dag att samlas tillsammans med familj och kära vänner för att fira, visa tacksamhet och såklart för att äta.

Thanksgiving har växt sig större även i Sverige och på Kitchen & Table av Marcus Samuelsson firar man traditionsenligt med kalkon och gravy hela veckan. Varje år åker Marcus runt på en uppskattad matturné till utvalda Kitchen & Table’s för att laga mat, mingla med gästerna och sprida Thanksgivingstämning tillsammans med personalen.

Kitchen & Table-restaurangerna har lite olika menyer men kalkon, äpple, tranbär och pumpa hittas hos samtliga. “För mig handlar Thanksgiving om att umgås och att ha tid för varandra, och därför tycker jag det är viktigt att bjuda på en middag där mycket går att förbereda innan gästerna kommer. När maten sköter sig själv så finns det tid för umgänge och skratt!” – säger  Head Chef Markus Wiklund på Kitchen & Table Norrmalm.

Det låter perfekt tycker vi på redaktionen och önskar en riktigt härlig Thanksgiving!

Foto: Sam Britz

Sofie

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!