FoodFriends

Vad kan vi göra? Tips och Inspiration

Alla inser vilken utmanande situation restaurangbranschen står inför. Man får gräva djupt för att hitta inspiration och positiva synvinklar. Men det går, just nu ser vi kämpaglöden som aldrig förr. En glöd som tagit alla framgångsrika krogar och barer med medarbetare hela vägen dit ni alla är idag. Nu gäller det att visa kollegor, gäster och resten av branschen att ni inte vill ge upp. Vi vill passa på att tipsa om vad era vänner och kollegor gör för att skapa så mycket de kan av det lilla som finns.

Take Away
Solklart det bästa sättet att försöka locka gäster just nu. Alla krogar som har möjlighet bör nu så gott de kan, erbjuda hungriga och generösa människor ett sätt att handla mat. Det kan ge restaurangen ett sätt att erbjuda delar av personalen arbetstimmar samtidigt som det genererar en omsättning.

Utkörning
Om din restaurang kan erbjuda utkörning, gör det. Det behöver inte vara över hela stan det kanske räcker med ditt kvarter eller din stadsdel, ni kanske kan gå ut med maten? Men gör allt för att anpassa er och underlätta för eventuella kunder.

Prissättning
De flesta restauranger har dåliga marginaler, men tänk på att de är bättre att få in lite pengar än att inte få in någonting. Man behöver inte halvera priserna men ge kunder som tvekar en anledning att köpa färdig mat istället för att gå till butiken.

Catering
Något ni kanske inte sysslat med innan men är man snabb och flexibel så finns det fortfarande en marknad därute. Det finns många företag som inte påverkas lika hårt av detta som vår bransch gör, de måste också äta lunch. Kanske kan ni erbjuda att komma till dem?

Presentkort
Kan man få gäster och kunder att köpa presentkort hos er så är det kanon. Men tänk på att ett present kort blir lite som ett lån, eftersom när detta är över och gästen kommer tillbaka får man servera mat som redan är betald.

Håll ihop
Om du äger eller driver en restaurang, glöm inte att kommunikation är nyckeln. Din personal vet att situationen är svår, de ser också vad som händer. Men var ärlig och kommunicera med dem, de kommer förstå att beslut som tas är för allas bästa.

Sträck ut en hand
Har ni mot all förmodan inte märkt av någon nedgång eller kanske har möjlighet att hjälpa andra i branschen, gör det. Människor kommer vara evigt tacksamma.

Vad har dina kollegor gjort?

Ess Group
Jonas Stenberg VD och medgrundare till Ess Group skrev ett långt och välskrivet brev till gäster och medarbetare. Han förklarade sin syn på situationen och visade uppskattning till sin personal. Men inte bara det, han presenterade också ett förslag till framtida gäster som är minst sagt lukrativt. Med en koncern av den här storleken har man ett stort ansvar, mycket personal att se efter och en stor omsättning. Den här dealen de presenterar gör det enkelt för folk att stötta Ess Group samtidigt som man får otroligt mycket tillbaka. Se Jonas meddelande nedan och följ länken om du vill veta mer.

“Därför har vi också tagit fram något vi kallar för Dubbelt Upp!
Den bästa och enklaste dealen vi haft sedan starten på Ystad. Ett helt nytt presentkort där vi dubblar värdet på det du handlar för. Det är av stort värde för många! För oss och för dig. Det bästa av allt är att presentkortet gäller både för dig som privatgäst, men också för dig som funderar på att boka in konferens eller kickoff senare i år”.

Rolfs Kök, Stockholm
En klassiker och favorit hos många stockholmare och hungriga gastronomer på besök.
På sin hemsida och via sociala kanaler har man presenterat ett roligt och fyndigt sätt man kan stötta restaurangen på. Genom sex olika nivåer kan man bidra ekonomiskt och på det sättet få något tillbaka. Man är även tydlig med att ägarna helt slutat att ta ut lön eller ersättningar för att prioritera sin personal. Tonen är lätt och positiv, även om läget säkert är annorlunda. Kika in på länken för mer info. www.rolfskok.se

Alegria Tapas Bar
Även dom här i Stockholm, nu erbjuds 20% när gäster hämtar sin mat. Och dom har lämnat detta meddelande på sin hemsida.

Kära gäster, i dessa tider gäller det att visa hänsyn och hjälpas åt. Bär du på en förkylning eller andra symtom ber vi dig att stanna hemma! Du är varmt välkommen när de lagt sig! Alegria Tapas Bar vill ge dig möjligheten att beställa mat för avhämtning, därför har vi bestämt oss att under dessa svåra tider att sänka våra ordinarie priser med 20% för avhämtning!
Var försiktig och ta hand om varandra!

 

Det finns så många därute som kämpar just nu. Vill du hålla koll på branschen och få mer inspiration följ till exempel,
#stöttarestaurangbranschen #prayforrestaurantstockholm #prayforrestaurantsweden med många fler.

Och självklart så finns vi på FoodFriends alltid här.

 

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!