FoodFriends

VÄRLDEN – Thomas Keller gör Barnmat!

Nja, det är inte så att personerna på Semper behöver skaka av nervositet, det är inte riktigt den typen av barnmat. Thomas Keller känd från restauranger som ”the French Laundry” i Napa CA, och Per Se i NYC och som ”superstar kock” i största allmänhet.
Hans senaste skapelse La Calenda är banbrytande för kocken av två anledningar, dels är det hans första äventyr in i den mexikanska matlagningen och dels är det hans första krog med en barnmeny, inte barmeny, utan Barnmeny för barn alltså..

La Calendas excecutive kock Kealin Ulrich Trilling född och uppvuxen i Oaxacan har tillsammans med Keller tagit fram menys för dom små matgästerna.
Kidsen kan välja till exempel en förrätt och en dessert för endast $10, vilket kan ses som lite av ett kap med tanke på att som vuxen får man räkna med att betala m,ellan $22-$28 för en förrätt. Dessutom kommer alla barnrätter med bönor och ris vid sidan.
Dom misstänksamma skulle kanske kunna hävda att detta bara är ett sätt att få föräldrarna att känna sig mer bekväma med att spendera $225 på saltkaren man kan köpa från Thomas Kellers ”Finess, the store”. Eller så tänker han bara på sina framtida gäster?

 

La Calenda

Marcus Tenggren

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!