FoodFriends

Världens bästa utökar

Nu står det klart att Massimo Bottura och hans fru Lara Gilmore från inte helt okända Osteria Francescana utvidgar med ett mindre hotell.
Efter utmärkelsen ”världens bästa restaurang” av ”World 50 Best Restaurants” som delades ut i Juni förra året, tyckte man att det var dags.

Projektet har dock vart i gång länge efter att paret räddade den 200 hundra år gamla bygganden från förstörelse för två år sedan.
Sedan dess har åtskilliga renoveringar utförts och under våren 2019 känner man sig redo att slå upp dörrarna.
Som gäst har man 12 rum att välja mellan, över tre våningar. Hela fastigheten med omnejd tar upp 12 tunnland , och enligt Wall Street Journal som var först med att dela nyheten, så skall det vara rena himmelriket för hotellfantaster.

Förutom självklarheter som swimmingpool och tennisbanor finns även ett speciellt musikrum, där man kan lyssna på just musik. Känd konst att vila ögonen på av bland annat Andy Warhol och Tracy Emin.

Ett stort kök finns till för gästerna, men inte att laga mat i utan snarare att sitta i för att ta del av lunch eller lättare middag. Även sporadiska matlagningskurser skall finnas att tillgå för den hängivne. Namnet på hotellet blir ”Maria Luigia Inn” och kommer från Botturas mamma, och det ligger inte så långt från Osteria Francescana.
För alla er som väntar er ett glas champagne eller en chokladbit på kudden kommer dock dåliga nyheter, det blir inget. Istället finns vid incheckning en liten välkomstgåva på rummen i form av en bit Parmigiano Reggiano och halvflaskor av den lokala Lambruscon. De gudomliga små röda bubblorna passar utmärkt med den salta osten.

Som gäst på hotellet kan du även reservera plats på Osterian Francescana. Med tanke på att det smala utbudet av platser att tillgå I vanliga fall kan detta vara att rekommendera. Rummen kommer enligt uppgift att hamna runt 5000kr natten, men vi får väl anta att det är startpriser, och i priset ingår dessvärre inte maten på restaurangen. Det finns inget officiellt öppningsdatum men vi lovar att säga till om vi hör något.

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!