FoodFriends

Världsrekord i Whiskyprovning på Öl & Whiskymässan i Göteborg

Under helgen arrangerades Öl & Whiskymässan i Göteborg för sjunde året i rad. Sedan starten har mässan fortsatt öka i populäritet hos både utställare och besökare.

– Självklart är vi glada för den utveckling som mässan gjort sedan starten 2013, då vi hade en fjärdedel av ytan och hälften så många besökare, säger Stanley Wong, Vd på Svenska Dryckesmässor som arrangerar En Öl & Whiskymässa tillsammans med Svenska Mässan.

Tillsammans med whiskyproducenten Bruichladdich gjordes till och mde ett världsrekordförsök i världens största whiskyprovning på lördagen. Världsrekordet låg tidigare på 2252 personer och slogs i Gent, Belgien år 2009. Men klockan 15:40 lördagen den 13 april kunde representanterna från Guinness World Records slå fast att det var 2283 personer som deltog på whiskyprovningen på En Öl & Whiskymässa i Göteborg, och att världsrekordet därmed var slaget.

– Det har varit en otrolig resa, från den första idén om att slå världsrekord till att höra beskedet från Guinness World Records att vi faktiskt lyckats. Det är en speciell upplevelse att prova fin whisky i en hall tillsammans med så många människor. Jag hoppas fler får chansen att testa något liknande, även om vi gärna behåller världsrekordet, säger David Kringlund, Brand Manager på företaget Nigab som är leverantör av Bruichladdich i Sverige.

Whiskyprovningen leddes av Adam Hannett, som ansvarar för Bruichladdichs tillverkning på den lilla ön Islay i Skottland.

Sofie

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!