FoodFriends

Vill du lära dig mer om dryck? Här är drömutbildningen

Har du tröttnat på din nuvarande jobbsituation och vill förändra den? Funderar du på att lära dig något nytt eller kanske byta inriktning? Eller behöver du bara lite ny inspiration och miljöombyte? Då kan en utbildning vara rätt för dig. Och när passar det inte bättre med nya utmaningar än i början på ett nytt decennium?! 

Det finns många bra utbildningar och kompetensutveckling är alltid en bra idé. Det kan leda till ökat inflytande över din arbetssituation, roligare arbetsuppgifter och chans att löneförhandla. Många utbildningar hålls enstaka dagar i veckan med goda möjligheter att arbeta samtidigt. Om inte din arbetsplats vill gå in och stötta din vidareutveckling erbjuder de flesta skolor möjlighet att delbetala.

En tydlig trend bland såväl kockar som matsalspersonal är att lära sig mer om dryck för ökad förståelse för helhetsupplevelsen på restauranger. Vi har tittat närmare på Sommelierutbildningen hos Restaurangkademien som är en av branschens hetaste utbildningar just nu och dessutom har några lediga platser inför nästa kursstart den 28 januari. Kanske något för dig?

Du behöver inga förkunskaper, men en nyfikenhet och ett stort engagemang. Under föreläsningarna provar ni mycket vin, vilket är en av grundstenarna för att bli en säker sommelier. Du kommer heller inte gå hungrig under din tid på Restaurangakademien! Kökschefen, Julius Wallmo är känd för sina fantastiska luncher, ofta med samma tema som dagens föreläsning. Vid flera av tillfällena serveras dessutom lunchviner för att i praktiken lära er att kombinera mat och dryck.

Steg I på Sommelierutbildningen tar upp de vanligaste druvorna, dryckeshistoria, odling och framställning, mat och vin i kombination, dryckesförsäljning, struktur på dryckeslistor, ekonomi och service. Här får du de praktiska och teoretiska grunderna i dryckeskunskap. Se detaljerat upplägg här »

Efter godkänd examination innehar du den internationella certifieringen WSET Level 2. På Sommelierutbildningens andra termin, Steg 2, ingår WSET Level 3.

DU: Arbetar redan inom restaurang, är importör eller har ett privat intresse. Målsättningen är att veta allt från druva till flaska liksom utveckla sinne och smak. Om du vill blir diplomerad sommelier behöver du läsa både Steg 1 och Steg 2.

OMFATTNING: Sommelierutbildningens första steg är en heldag i veckan under 13 veckor. Väljer du att läsa Steg 2 också är den en heldag i veckan under 15 veckor terminen därpå. Kombinationen arbete och utbildning fungerar utan problem.

PRIS STEG 1: 32 500 kr exkl. moms (40 625 kr inkl. moms)
PRIS STEG 1+2: 62 100 kr exkl moms (77 625 kr inkl. moms)
10 000 kr rabatt exkl. moms vid bokning av båda stegen samtidigt.

Klicka här om du vill delbetala kursavgiften. Obs! Detta måste göras innan du anmäler dig.

NÄSTA KURSSTART: 28 januari 2020 (tisdagar)
Undervisningen sker i Stockholm.

Länk till utbildningen: https://www.restaurangakademien.se/utbildning/sommelier-steg-i/

Schema Sommelierutbildning VT20 tisdagar »

 

Denna artikel är skriven i samarbete med Restaurangakademien

 

 

 

Sofie

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!