FoodFriends

Vollmers blickar österut, nya satsningar både på hemmaplan och i Kina!

Det verkar vara något med Asien som lockar skandinaviska stjärnkrogar, Espen från Maaemo, Frantzén och nu senast i raden Vollmers från Skåne. Lokalt etablerad är väl en underdrift när det kommer till bröderna Vollmer.
Med sin tvåstjärniga restaurang, Vollmers på Tegelgårdsgatan i Malmö och den framgångsrika systerkrogen Snapphane Bistro, även den i centrala Malmö så kan man tro att det är fullt upp.

Och det är det säkert, men det verkar inte stoppa Mats och Ebbe Vollmer från att fortsätta expandera. I somras tog man över en av Malmös populäraste pubar, Green Lion på Skeppsbron. Skönt då att man kan ta in förstärkning genom att ringa in en tredje bror. Richard Vollmer som tidigare arbetat som kock, flyttar nu tillbaka till Malmö efter en tid i Stockholm, för att axla ansvaret för den nya puben. Green Lion får inte helt oväntat en ny meny, men man vill hålla kvar den brittiska känslan av en gastropub, med bra små tilltugg och comfort food. Man kan räkna med att hitta till exempel bifftartar och bräserat dilamm, men även fish & chips på menyn berättar Ebbe Vollmer i en intervju med sydsvenskan.se.

Men inte nog med det för nu expanderar familjeföretaget och varumärket till Kina. Ett av Kinas största fastighetsföretag, Evergrande, håller just nu på att bygga en artificiell ö med namn Ocean Flower i sydkinesiska havet. Tänk The Palm i Dubai med lite annan form och mycket mer av allt. På ön som ska bli den första av sex stycken artificiella öar ska Vollmer öppna restaurang.

Projektet har Ebbe arbetat med länge och i januari nästa år är det dags att slå upp dörrarna. Så det verkar bli sex ganska intensiva månader. Restaurangen skall bli två koncept i ett, med Essence by Vollmers på övre plan och ett ”Snapphane koncept” på bottenplanet, totalt blir det en restaurangyta på 1200 kvadratmeter.

Projektet riktar sig mot den kinesiska marknaden, och det är också Evergrande som stor för den största ekonomiska satsningen. Men trots det får Vollmers ganska fria händer.

Det känns ju underbart att få designa en restaurang efter sina egna drömmar och med de ambitioner man har idag. Det känns som att hoppa utan fallskärm” säger Ebbe till Sydsvenskan.

Det verkar även finnas planer för bröderna att öppna även på nästa artificiella ö, så det blir Kina framöver för Ebbe. För eventuellt oroliga själar därute så understryker han att man inte har tänker förlora fokus på kärnverksamheten. Mats Vollmer fortsätter fokusera till 100 procent på Vollmers Malmö.

 

Vollmers hårdsatsar – köper pub I Malmö och startar nytt på konstgjord ö i Kina, Sydsvenskan.se

Esben Holmboe Bang Opens in China

Björn Franzén öppnar restaurang i Hong Kong 

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!