Ytterligare en krog i Stockholm tvingas stänga – FoodFriends

Text Here

Info

Sofie May 18, 2020 No Comments

Ytterligare en krog i Stockholm tvingas stänga

Trots tidigare inspektion har inte Restaurang Anchor Bar på Sveaväge i Stockholm åtgärdat bristerna och nu tvingas de stänga. Detta är den tionde krogen i Stockholm som inte uppfyllt corona-kraven. 

– Vi har konstaterat att det förekommit trängsel både i och utanför restaurangen och det innebär stora risker för smittspridning, säger Maria Rotzén-Östlund, smittskyddsläkare i Region Stockholm i ett pressmeddelande.

De tidigare nio krogarna som tvingats stänga har samtliga kunnat öppna igen efter att ha vidtagit åtgärder och apassat verksamheten efter rådande restriktioner.

I beslutet om Restaurang Anchor Bar framgår det att det har varit problem med trängsel och brist på avstånd mellan gäster.

– Framför allt inomhus. Det handlar både om baren och också om när man står upp, säger Maria Rotzén-Östlund.

Kan få öppna igen

Precis som för de nio andra krogarna kan Anchor Bar kräva en ny inspektion efter att de vidtagit de åtgärder för att justera de områden där de brustit.

– Då ser vi över om det verkar vara tillräckligt och sedan kontaktar vi miljökontoret som sedan gör en ny inspektion och meddelar oss om de tycker det är OK öppna igen, säger Maria Rotzén-Östlund.

Viktigt att restaurangerna tar ansvar

Pandemin befinner sig fortfarande i en platåfas och det är otroligt viktigt att alla, inklusive restauranger, samarbetar och tar ansvar för att förhindra smittspridningen.

– Vi är fortfarande i en platåfas av pandemin och det är ytterst viktigt att både restauranger och deras gäster fortsätter följa rekommendationerna. Det handlar om respekt för de som riskerar att bli allvarligt sjuka och till och med avlida. Det handlar också om respekt för vårdens medarbetare som fortfarande sliter hårt med att vårda ett stort antal sjuka, säger Maria Rotzén-Östlund.