FoodFriends

Ytterligare en lista över världens bästa restauranger

Listor, listor och åter listor. Vem är bäst på att utnämna de bästa restaurangerna, kockarna, serviceupplevelserna, omgivningarna och så vidare? Ja det kan nog bara du svara på. Idag får man välja själv vem man vill lyssna på och vems ord och bedömning som väger tyngst. Vi kan bara rapportera, och ibland tycka lite… men du avgör. Så nu rapporterar vi om att Food&Wine.com tillsammans med Travelandleisure.com har gått ihop för att utnämna världens 30 bästa restauranger.

De skriver själva att för första gången någonsin så har F&W och T+L blivit partners med en ambitiös och spännande ny plattform. Kurerad av en anonym kritiker som reser runt världen för att upptäcka alla ”must visits right now” som de utrycker det. Det handlar lika mycket om destinationen som maten och man vill belysa de mest färgstarka delarna av varje ställe och fånga matupplevelsen som till fullo uttrycker kulturen av landet, staden eller regionen.

Vidare skriver de att listan är kurerad av James Beard-prisvinnaren Besha Rodell. Jag antar att vi skall förstå det som hon har varit den anonyma kritikern. Besha har rapporterat och skrivit om mat och kultur i nästan 20 år, från flera städer över två kontinenter. I skrivande stund är hon New York Times matskribent på den australiensiska avdelningen.

Rodell tog emot rekommendationer från en global panel av experter från restaurangbranschen och kulinariska personligheter som de själva säger. Under loppet av fyra månader besökte hon 81 restauranger i 24 länder över 6 kontinenter. Bodde på 37 hotell och samlade ihop 279 flygtimmar för att utröna en lista av 30 restauranger. Efter den inledningen är man ju ganska sugen på att veta hur listan ser ut. Och det har vi såklart fixat för dig. Däremot har dom krånglat till det lite genom att visa Nordamerika, Sydamerika, Afrika och Mellanöstern hos Food&Wine och Asien, Australien och Europa hos Travel + Leisure.

Så vill du veta vilka som blev utnämnda, samt om vi fick med någon från Sverige eller inte, kolla resultaten via länkarna nedan. Sen är det upp till dig att hålla med eller inte.

 

World’s Best RestaurantsFoodandwine.com

These Are The World’s Best Restaurants in 2019TravelandLeisure.com

 

 

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!