FoodFriends

ZINK är tillbaka i nygammal tappning

Efter några års uppehåll är ZINK tillbaka på Grev Turegatan 20 på Östermalm i Stockholm med det nya namnet Gastrotek ZINK. Restaurangen blir en hyllning till bröderna Guvens gamla restaurang ZINK Grill som fick stänga 2017. Den nya versionen kommer förutom Frankrike, inspireras av San Fransisco och Toscana, med fokus på säsongsbetonade råvaror och gediget hantverk.

När vår omåttligt populära restaurang ZINK Grill stängde var vi säkra på att en vacker dag skulle vi öppna upp dörrarna igen. Det tog drygt två år men nu har vi förfinat konceptet och vi är så oerhört stolta över vår köksmästare Joni Germond som var med oss redan 2008 och skapade ZINK Grill. Han har satt ihop vår ny/gamla meny. Grundkonceptet med grillen i centrum är kvar men vi har uppdaterat menyn med nya smaker med inspiration från landskapet Baskien i Spanien, Toscana i Italien, Provence i Frankrike till kusterna runt San Francisco. Menyerna komponeras efter säsong, tillgång och humör och där vi skapar fantastiska rätter med olika tekniker. Välkomna! säger Filip Given, grundare & VD för Brasseriegruppen.

Gastrotek ZINK kommer hålla öppet från 07 till 01 med en urban och flexibel meny som passar alla livsstilar. Varje detalj genomsyras av det gedigna hantverket, nyfikenheten till unika smakkombinationer och en känsla av matglädje och tradition.

 

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!