Bastard Burgers byter namn i Skåne! - FoodFriends

Bastard Burgers byter namn i Skåne!

Expanderingen för populära hamburgerkedjan Bastard Burgers har stött på patrull. När man nu gjort sig redo för att slå upp dörrarna i Hansahuset i korsningen Kalendegatan och Stora Nygatan i Malmö, verkar det som man blir tvungen att byta namn!

För dig som flitig följare av oss på FoodFriends är det inga nyheter att Bastard Burgers skulle komma till Malmö, vi skrev om det för flera månader sedan. Tanken var att man skulle öppna i början av augusti, men förseningen berodde alltså på en dispyt över varumärket.

Anledningen är för att det sedan tio år tillbaka redan finns en restaurang i Malmö som heter Bastard. Men förhandlingarna verkar ha gått lugnt till och en dialog har funnits mellan de två restaurangerna. Resultatet, ja Bastard Burgers restauranger som skall öppna i Skåne kommer gå under namnet Bronx Burgers. Nu när detta är utrett och klart har man bestämt sig för att öppna för alla hungriga malmöbor den 25 oktober.

Simon Wanler från Bastard Burgers är nöjd och i en artikel från sydsvenskan.se säger han,

– Det är ett namn vi sugit på längre. Vi jobbar väldigt nära ett ölbryggeri i Bronx som heter Bronx Brewery. Vi har stått inne på innergårdarna i Bronx och serverat vår Luleå-cheeseburgare där och de har varit här och hälsat på flera gånger.

Detta satsar man såklart lite extra på i Malmö och utökar samarbetet med Bronx Brewery på den nya restaurangen. Lycka till säger vi på FoodFriends, och ser fram emot öppningen nästa vecka.

 

Efter namntvisten – Bastard Burgers öppnar under nytt namn i Malmö, Sydsvenskan.se