Bransch-Guiden - FoodFriends
FoodFriends branschguide

Hitta rätt leverantör för dig

Vi på FoodFriends förstår att det kan vara en utmaning att välja rätt leverantör för din restaurangverksamhet. Utbudet av leverantörer kan vara överväldigande och det kan vara svårt att avgöra vilka som verkligen kan leverera det du behöver. Därför har vi skapat vår branschguide för att göra jobbet lättare för dig och ge rekommendationer på vad du bör tänka på när du väljer leverantörer.

Mat- & Dryck

Att välja en mat- och dryckesleverantör är en av de viktigaste besluten en krögare måste ta. När du väljer en matleverantör, se till att de erbjuder de produkter som passar din meny, är pålitliga när det gäller leveranser, och erbjuder konkurrenskraftiga priser. Här är några av våra rekommendationer:

Menigo är en fullsortimentsleverantör till professionella kockar som vill servera god och hållbar mat till sina gäster. Hos Menigo hittar du allt du behöver för ditt kök, från färska råvaror och drycker till utrustning och förbrukningsvaror. Menigo erbjuder även inspiration, utbildning och rådgivning för att hjälpa dig att utveckla din verksamhet. Oavsett om du driver en liten eller stor restaurang, ett café eller ett storkök, kan du lita på Menigo som din partner i köket.

Läs mer

Snabbgross är en av Sveriges ledande hämtgrossister för restaurang, café, fastfood och övrig företagsmarknad. De har 29 butiker som sprider sig från Luleå i norr till Malmö i söder, med ca 450 medarbetare, som även når ut till stora delar av landet med deras e-handel. Om du vill ha en leverantör som du kan lita på för att leverera högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser, är Snabbgross det självklara valet.

Läs mer

Martin & Servera är en av Sveriges ledande restauranggrossister . De har över 1400 leverantörer som samarbetspartners och väljs ut av ansvarig sortiment- och inköpschef. De har också tecknat avtal med Consupedia om samarbete för att visa en produkts klimatpåverkan i CO2-ekvivalenter. Om du vill ha en leverantör som du kan lita på för att leverera högkvalitativa produkter till konkurrenskraftiga priser, är Martin & Servera det självklara valet.

Läs mer

Utrustning

Att välja rätt utrustningsleverantör kan spara dig tid och pengar på sikt. Tänk på om leverantören har en bra support, om de har erfarenhet av att arbeta med restauranger, och om de erbjuder hyra eller leasingalternativ. Här är några av våra rekommendationer:

Kogi är en leverantör och grossist av utrustning för restauranger och storkök. De har levererat utrustning till alla typer av restauranger, pizzerior, gatukök och caféer i många år. Kogi är en långsiktig partner för alla sina kunder och levererar den utrustning som krävs. De är en av de största och ledande aktörerna på marknaden och har mycket erfarenhet och hög kompetens när det gäller restaurangutrustning, restaurangmaskiner och storköksutrustning.

Läs mer

Lusini är din pålitliga leverantör av utrustning för restauranger och storkök. Hos Lusini hittar du ett av Sveriges bredaste sortiment av produkter från kända varumärken samt deras egna varumärken VEGA, ERWIN M., JOBELINE och PULSIVA. Oavsett om du behöver möbler, porslin, arbetskläder eller köksutrustning har Lusini något för dig. Med hög kvalitet, snabb leverans och fantastisk service är Lusini den självklara partnern för dig som vill erbjuda en oförglömlig upplevelse till dina gäster.

Läs mer

Gastrobutiken.se är din leverantör av utrustning för restauranger och storkök. Hos Gastrobutiken.se hittar du ett stort utbud av restaurangutrustning, storköksutrustning, restaurangmaskiner och restaurangmöbler på nätet. Gastrobutiken.se har lång erfarenhet av att leverera kvalitetsprodukter till danska restauranger sedan 1934. Du kan beställa enkelt och snabbt online och få leverans inom 1-3 dagar. Med Gastrobutiken.se får du professionell kvalitet till ett bra pris och god service.

Läs mer

Bemanning & Utbildning

Att ha en kunnig och effektiv personal är avgörande för att driva en framgångsrik restaurang. När du väljer en bemannings- och utbildningsleverantör, se till att de har erfarenhet av att arbeta med restauranger, erbjuder anpassade utbildningsprogram och hjälper till att rekrytera personal på lång sikt. Här är några av våra rekommendationer:

Simplea är ett bemanningsföretag som specialiserar sig på restaurang- och hotellbranschen. De har varit verksamma sedan 2016 och erbjuder skräddarsydda lösningar för restauranger och hotell i Stockholm. De har erfaren och kunnig personal inom kök, servering och disk som kan ta hand om alla delar av restaurangens verksamhet. Simplea är bra för restauranger som vill ha flexibel och pålitlig personal som levererar service i toppklass. De har också rimliga priser och smidiga avbokningsvillkor.

Läs mer

Restaurangsupport är ett bemannings- och rekryteringsföretag som riktar sig till besöksnäringen. De har en app där man enkelt kan boka kvalificerad personal för kök, servering och disk när man behöver det. De kan också hjälpa till med att hitta rätt person för en fast tjänst, antingen genom att ta helhetsansvar för rekryteringen eller genom att stötta i delar av processen. Restaurangsupport är bra för restauranger som vill spara tid och pengar, samt få tillgång till professionell och erfaren personal som passar in i verksamheten.

Läs mer

Administration

Att välja rätt administrativ mjukvara kan hjälpa dig att spara tid och pengar. Tänk på om mjukvaran är användarvänlig, erbjuder integration med andra program och om supporten är tillgänglig och effektiv. Här är några av våra rekommendationer:

Hogia är ett företag som levererar digitala lösningar för att hjälpa andra företag att växa. Hogia har affärssystem som är skräddarsydda för hotell- och restaurangbranschen i samarbete med partners. Hogia OpenBusiness Ekonomi för Hotell & Restaurang har smarta integrationer som gör ditt ekonomiflöde smidigt och effektivt. Hogia ger dig också världsklassig support och molnbaserade produkter som förenklar och säkrar din vardag. Om du söker ett affärssystem som ger dig kontroll och överblick över din ekonomi, fakturering, kassaflöde och rapportering, kan Hogia vara ett alternativ för dig.

Läs mer

WaiterAid är ett bokningssystem för restauranger som har funnits i 15 år och har många nöjda kunder i hela Sverige. WaiterAid är anpassat för alla typer av restauranger, från stjärnkrogar till små lokala ställen. WaiterAid hjälper dig att optimera dina intäkter genom att skapa smarta sittningstider, hantera kreditkortsgarantier och förbetalningar, och integrera med ditt kassasystem. WaiterAid har även en personlig och tillgänglig support som alltid finns där för dig. Som kund hos WaiterAid får du dessutom en gratis restaurangsida på bokabord.se, Sveriges största bokningssajt för restaurangbesök. Där kan du synas för tusentals potentiella gäster varje dag och få fler bokningar. Om du vill ha ett bokningssystem som är avancerat men enkelt att använda, kan WaiterAid vara ett bra alternativ för dig.

Läs mer

Trivec är ett företag som levererar betallösningar och kassasystem för restauranger, barer och hotell. Trivec har över 8000 kunder i Europa och har varit verksamma i 15 år. Trivec har ett integrerbart kassasystem som är driftssäkert och erbjuder många betalsätt. Trivec har också smarta lösningar för att ta beställningar och betalningar vid bordet med hjälp av QR-koder eller mobila enheter. Trivec ger dig även tillgång till relevant data och rapporter om din försäljning och verksamhet via webben. Trivec har en lokal support och jour 24/7 som alltid finns där för att hjälpa dig. Om du vill ha en betallösning som är anpassad för din restaurangbransch, kan Trivec vara ett bra val för dig.

Läs mer

Slutsats

Att välja rätt leverantör är avgörande för att driva en framgångsrik restaurang. Tänk på vad som passar din verksamhet bäst när du väljer leverantörer inom mat och dryck, utrustning, bemanning och utbildning och administration. Se till att leverantörerna passar din verksamhet, erbjuder konkurrenskraftiga priser och har erfarenhet av att arbeta med restauranger.