FoodFriends

Gabe Cook, ” The Ciderologist” till Skånska Drycker i mars

Alldeles nyligen skrev vi om att mer och mer plats ges till cider. Bra tycker vi som gillar cider.
I dagarna kom också beskedet att en av de stora profilerna inom hantverks-cider kommer på besök till Sverige. Det är Skånska Drycker som har passat på att bjuda in Gabe Cook lagom till den stora festivalen nu i Mars. Gabe Cook från Herefordshire går även under namnet ” The Ciderologist” och har spenderat en stor portion av sitt liv åt just hantverkscider, han både producerar och föreläser om cider och dess utveckling.

Festivalen Skånska Drycker hålls den 21 mars i Malmö, och platsen blir Folk Mat och Möten. Ana Lewin är en av arrangörerna till festivalen och hon säger så här om det celebra besöket;

Vi är stolta att Gabe kommer till festivalen. Cider har betytt mycket för besöksnäringen i Herefordshire och där finns mycket att lära och inspireras av.

Är man o krokarna och vill få sig en glimt av Gabe Cook så startar hans öppna föreläsning ”The Global Cider Revolution” klockan 19. Enligt systembolagets siffror så ökar försäljningen av cider hela tiden och de sista tre månaderna av förra året gick försäljningen upp med 7,3 procent jämfört med samma period 2018. Vill du åka med på cidertåget? Bli inspirerad av ett personer som Gabe och upptäck en ny värld av hantverksdrycker.

 

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!