FoodFriends

Levande ljus från McDonalds och kakor från Supreme!

Sportlovet över för vissa, i full swing för andra, och för många går det omärkbart förbi. Jag kan tänka mig att flera som läser detta faller under den sista kategorin. Men hur som helst är perioden med lov en skön tid som skapar stämning i städerna. Kanske skall du ha en liten bjudning för att fira ut vintern eller in våren? Därför tänkte jag tipsa om ett par härliga detaljer du kan skaffa inför eventet.

Inget skapar väl mer hemma-bjudningskänsla än levande ljus. Varför inte prova de just släppta ljusen från McDonalds, just det McDonalds. Snabbmatskedjan har nyligen släppt en serie med sex olika doftljus. Och om man tänder alla sex samtidigt skall man tydligen kunna få sitt hem att dofta av nygjord Quarter Pounder.
Alla sex har olika dofter, inspirerade från sex olika ingredienser man använder i sin ikoniska QP.
Ljusen är en del av vad den nya klubben Quarter Pounder Fan Club har släppt. Om du undrar vilka de olika ingredienserna är så kan jag berätta att du kan välja mellan; Bun (Bröden), Ketchup, Pickle, Cheese, Onion och såklart 100% Fresh Beef. Men enligt The Daily Mail så är alltså tanken att man skall låta ljusen brinna ihop för att framkalla den oemotståndliga lukten at hamburgare. Vi kan inte vänta till de släpper French Fries ljuset..

Så vad skall man mumsa på då? Varför inte kakor, och inte vilka kakor som helst utan Oreos. Oreos, kanske USA’s vanligaste kaka som nu gjort ett samarbete med Supreme. Bara någon vecka sedan kunde de trogna följarna av Streetwear-varumärket läsa om deras kommande kollektion med Oreo.

Oreo som är en relativt enkel liten kaka har fått otroligt mycket uppmärksamhet de senaste åren och mycket av den uppmärksamheten kommer från samarbeten eller roliga kampanjer. Den senaste tiden har de fått förslag om variationer på sin kaka flera gånger om. Extra tunna kakor, överfyllda kakor, ”Game of Thrones” märkta kakor eller helt blanka kakor, och dessutom oreos i fler smaker än du kan tänka dig.

Men nu verkar det alltså bli av med Supreme. Street-wearmärket startade i New York och är älskat av människor från alla hörn och branscher. Nyligen släppte de sin spring/summer 2020 preview med bland annat rockar och sneakers och även alltså ett trepack Supreme/Oreo Cookies paket. Kolla den här länken för mera bilder.
Supreme är inte direkt ett billigt varumärke och kakorna kommer enligt rykten kosta ca 8 dollar för ett tre-pack, det är dock rykten och har ej blivit bekräftade.

Vem trodde att Oreo, det över 100 år gamla varumärket skulle år 2020 kunna bli en av de mest trendigaste?
Frågan är väl dock, om du får dina sötsugna fingrar på ett paket, äter du dem eller sparar du dem i ditt finaste skåp?

Så där har du det, lyxkakor och doftljus från McDonalds, hur skulle det inte kunna gå hem hos dina gäster? Jag hade i alla fall tyckt det hade vart kul. Om inte det funkar så kan du alltid gå på det säkra kortet med den klassiska semlan som vi alla skall trycka i oss idag.

Grattis på Fettisdagen allihopa!

 

 

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!