Nellys Locale by Daniel Müllern öppnar snart! - FoodFriends

Nellys Locale by Daniel Müllern öppnar snart!

I slutet av den här månaden, mer bestämt den 25e mars så får Helsingborg att nytt tillskott till den redan starka uppställningen med fina krogar i staden. Det är Daniel Müllern som tillsammans med Hans Bihl som öppnar Nellys Locale i hotellet Radisson Blu Metropol i Helsingborg.

Radisson Blu Metropol benämns som ett centralt beläget förstaklasshotell i Helsingborg med personlig service, modern design och härliga matupplevelser. Nellys Locale by Daniel Müllern är egentligen namnet på restauarngren medans den stort satsande baren får namnet Nellys THE|BAR.

Daniel Müllern är en av Sveriges mest kända kockar med en lång karriär bakom sig. Skåningen har varit en frekvent tävlande i årets kock och har var i final 2015, 2016 och 2019. Året innan det 2014 vann han årets möteskock och samma år vann han Köksmästarna i Kanal 5. Men han största framgång hos svenska folket tycks vara 2016 då han oväntat åkte ut ur Kockarnas Kamp i Tv 4, där han var en favorit. Müllern själv verkar laddad inför det nya konceptet som är en re-make av populära Nellys Food etc, och i ett pressmeddelande säger han;

”Jag ser framemot att få laga mat till alla de gäster som aldrig besökt mig tidigare. Det finns inget bättre än lyckliga gäster som älskar mat” säger Daniel och fortsätter ”för mig blir det comeback. Jag gick in i väggen och kommer nu tillbaka klokare”.

THE|BAR kommer i regi av Hans Bihl som beskrivs som en av Nordens mest meriterade bartenders och utbildare. Med hans nyligen avslutade WSET Level tre Spirits utbildning är det inte konstigt att han går in i det nya projektet med stort självförtroende. Bihl säger i samma pressmeddelande;

”Jag bygger en bar av internationell klass och kopplar den till Daniels restaurang genom vår närvaro i matsalen, det måste vara en upplevelse att komma till en bar, den upplevelsen skall vi ge i allt från egna pressade juicer till leverans med ett leende och en bra story!”.

Även representanter från hotellet är laddade inför öppningen. General Manager för Radisson Blu, Michael Lundin har fina ord att säga om det nya samarbetet.

”Under åren har jag haft förmånen att arbeta med flera av Sveriges bästa kockar och när vi bestämde oss för hållbarhet för planet och personal som övergripande mål så kändes Daniel 100% rätt. Han lagar verkligen fantastiskt god mat utan att någon kan uppleva den som tillkonstlad eller snobbig och sprider en härligvärme omkring sig”

Så onsdagen den 25 mars är det dags för premiär. Men redan idag kan man boka om man vill säkra sin plats. Bokning gör man via hemsidan på www.nellyslocale.se

Vi på FoodFriends är mycket spända och ser fram emot öppningen. Vi vill också passa på att önska stort lycka till, inför premiären, sommarsäsongen och framtiden.