FoodFriends

Norrländska Bastard Burgers till Arlanda och Urban Escape

För tre år sedan öppnade Bastard Burgers ett hål i väggen och började sälja burgare i Luleå. Det visade sig att deras norrländska rötter tillsammans med  inspiration från New Yorks streetfood skulle bli en väldigt lyckad kombination.

Under de närmsta åren har kedjan expanderat i rekordfart och finns snart på 21 ställen runt om i Sverige. Deras senaste nyöppningar blir på två drömställen; Arlanda och affärskvarteret Urban Escape i Stockholm, där bland annat Spotify har sitt huvudkontor. Målet är att utöka till 40-45 restauranger under 2020.

VDn och grundaren Simon Wanler berättade för Breakit i höstas att han inte trodde att någon skulle tro att de skulle kunna hålla ett så högt tempo som de har gjort.

En styrka i vår expansion är att vi har rätt låga startkostnader och i regel är lönsamma redan från den andra månaden. I år räknar vi med att göra en vinst på 26 miljoner kronor”, säger Simon Wanler till Breakit.

Även om Bastard Burgers har låga uppstartskostnader så måste de ha mycket personal i ledande positioner. När man expanderar så mycket behövs en stark organisation då det är mycket planering och utbildning på alla nya ställen. Kedjan räknar med att utöka personalstyrkan från 270 till 350 personer under året.

Dessutom rekryterar de även uppifrån för att få hjälp med sådant de inte kan och kunna fokusera på att utveckla produkten.

Sitt inte själv med ekonomi, marknadsföring och etablering. Se till att ta in folk som kan lasta av dig om du vill expandera. Ibland måste man rekrytera uppifrån, ta in högre kompetens och inse att man inte kan vara bäst på allt” säger Simon till Breakit.

Sofie

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!