FoodFriends

Orangea viner i fokus på Tyge & Sessil till helgen

Till helgen kan du ta del av en riktig fin tillställning på en av Stockholms bästa vinbarer. Tyge & Sessil på Brahegatan 4 anordnar nämligen ‘en kunskapsdykning i orange vin’. Förutom massa gott vin blir det samtal, musik, mat och inspirerande föreläsningar.

Under ledning av Niklas Ekstedt och chefssommelier Maximilian Mellfors har Tyge & Sessil har gjort sig kända i huvudstaden som ett tillgängligt och lite stökigt alternativ för både de som vill lära känna naturviner lite bättre samt de som har haft det som passion länge.

Nu på lördag den 22 februari delar de med sig av sin kunskap och intresse vid ett event med fokus på orangea viner. Dagen till ära finns flera producenter på plats från bland annat Ungern, Georgien och Italien. Eventet heter Orange Wine Seminar och håller hus i Niklas Galleri på lördag mellan 13–18. Man kan köpa biljetter både innan för 495: – eller i dörren för 595: -. I priset ingår en så kallad flight, alltså 4 halva glas för provsmakning, vilket i detta fallet motsvarar 2 glas i storleken som Tyge & Sessil vanligen serverar. Man får även en georgisk lunch av David Brandberg, som vanligtvis håller i trådarna hos Skåpmat i Järna, samt delta i sju seminarier av vinmakare, sommelierer, importörer och till och med en av Systembolagets representanter. När man väl löst biljett, väljer man om man vill medverka hela dagen eller komma och gå lite som det passar.

Medverkande på plats är massa intressanta personer som,

Giovanni Segni, ITA
Iago Bitarishvili, Kartli, GEO (winemaker)
Giorgio Nicassio, Puglia, ITA (winemaker)
Annamária Réka Koncz, HUN (winemaker)
Jordmånen (Importer SWE)
Kontext (Importer SWE)
Winewaves (Importer SWE)
Winetrade (Importer SWE)
Rosforth & Rosforth, (Importer DK)
Mattias Ring, Systembolaget

Det blir även en middag på kvällen, det finns 24 platser tillgängliga och det kalaset håller på mellan 19–22 samma kväll och kostar 1200 svenska kronor.

Vill du förboka en biljett så följer du denna länken, och vill du undersöka ifall det finns lediga stolar kvar till middagen så ring Tyge & Sessil eller maila till info@tygesessil.se

Lycka till!

 

(Ej sponsrat inlägg)

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!