PEOPLE WE LOVE Anna Mellfors - FoodFriends

PEOPLE WE LOVE Anna Mellfors

Om du träffade ditt 10-åriga jag idag, vad skulle du säga?
Sluta aldrig att vara nyfiken!

Vilken är den vackraste platsen du besökt?
Det är nog Calce i Côte de Catalanes där bland annat Matassa och Gauby gör sina viner. Det är bergigt och dramatiskt, jag gillar berg! Priorat är också vackert men vinerna är inte alls lika goda…

Vilken är din favoritfilm?
Leon av Luc Besson, jag älskar Jean Reno! Jag har nog aldrig blivit så starstrucked som när jag satt precis bredvid honom i baren på L’atelier i Paris.

Vem är din förebild i branschen?
Ida Sundqvist som har Dryckesbutiken, hon har en nyfikenhet och en positiv energi som aldrig tar slut. Dessutom är hon en av de skarpaste och bästa provare jag känner.
Det skadar inte heller att vi har väldigt lik smak och går igång på samma viner!

Vilken är din favoritserie?
Sherlock Holmes med Benedict Cumberbatch.

Vilken film såg du senast?
Jag går sällan på bio sedan vi fick barn har jag inte gått en enda gång. Jag slötittar ibland på Netflix och då ser jag oftast om filmer som jag redan har sett. Tror 2012 var den senaste jag såg.

Hur vill du tillbringa din pension?
I Calce, eller däromkring, med min man Max och så har vi en liten restaurang och en vingård med gamla Carignanstockar som vi gör eget vin av.

Vad är det konstigaste du har ätit?
Blandade, rostade insekter i México.

Vad var det senaste du åt?
Massor med franska ostar och en sjukt god paté.

Vem tycker du att alla borde följa på sociala medier?
Jag tycker nog inte att det finns någon som alla borde följa, man måste följa de som är intressanta för en själv och det är ju tack och lov aldrig samma för alla.Men är man vinintresserad så är Finare Viner en blogg och ett Instagramkonto som är väldigt bra och intressant. Torsten är en grym provare som alltid skriver väldigt initierat.

Prev Post

Next Post