FoodFriends

Petter Stordalen ökar ägandet i Stureplansgruppen

För nästan exakt ett år sedan stod det klart att Petter Stordalen köpt 10% av Stureplansgruppen via sitt investeringsbolag Strawberry Equities. (Namnet kommer från Petters tidigare karriär som jordgubbsförsäljare). Då kunde vi läsa om deras planer på att SPG skulle växa inom kategorin boutiquehotell.

Nu är vi förlovade, sa Stordalen då till Dagens industri, Di.

Di rapporterade vidare att Stordalen haft diskussioner med Vimal Kovac sedan 2013 och hela tiden uttryck hur han har velat bli en del av den framgångsrika koncernen.

Jag sa redan för ett år sedan att jag och Vimal ingått ett förhållande. Som alla vet så kräver lyckliga förhållanden utveckling. Vi tar nu nästa steg på vår gemensamma framtidsresa och har som alla förstår gigantiska planer för framtiden. Vi är gemensamt störst i Stockholm när det gäller restaurangverksamhet och det ger oss muskler att fortsätta lansera oemotståndliga erbjudanden till våra gäster, säger Petter A Stordalen.

Igår rapporterade Di att Stordalen nu, nästan ett år senare, köpt ytterligare 30% av Stureplansgruppens aktier och nu äger 40%. Såhär gick det till:

Vimal skulle släppa lite till av sina aktier och så skulle jag ge Johan Bonnier ett mycket bra bud. Om man är väldigt angelägen som köpare så befinner man sig i en svårt förhandlingsposition och jag hade en väldigt stark önskan att öka mitt ägande. Säger Petter Stordalen till Di.

Man kan tolka Petters uttalande som att priset han fick betala för aktierna var väldigt högt, men ingen har kunnat avslöja hur mycket han har betalat.

Hur detta samarbetet utvecklas får framtiden utvisa men allt tyder ju på att nästa steg för Stureplansgruppen blir att utvecklas ytterligare inom hotellsegmentet. Men det verkar också som att Stordalen kan hjälpa Stureplansgruppen på andra sätt. Vimal berättar till exempel om hur planerna för Riddarholmen och Evert Taubes terass har tagit mycket längre tid än beräknat och man nu får skjuta på öppningen ytterligare ett år.

Det är intressant att under samma tid som jag hållit påför att få alla tillstånd för Evert Taubes terass klara så har Petter gjort om hela Brunkebergstorg, där han byggt hotellen Hobo och At Six och restaurang Tak. Förstå hur vi kan utvecklas genom att få in Petter i Stureplansgruppen säger Vimal Kovac till Di.

Marcus Tenggren

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!