FoodFriends

Restaurangappen Maîtres kommer till Åre

Maîtres är appen som hjälper dig att dricksa, boka och betala notan på anslutna restauranger direkt i mobilen. Dessutom får du personlig kontakt med hovmästaren och kan lämna speciella önskemål. Nu expanderar de till fler städer utanför Stockholm, i Sverige och Europa. 

Tjänsten lanserades i Stockholm under 2018 och vill effektivisera delar av restaurangernas vardag samt öka intäkterna för anslutna restauranger och ge gästen en upplevelse utöver det vanliga. Förutom några gästspel runt om i lander har appen bara gått att använda på restauranger i Stockholm men lagom till att skidsäsongen drar igång är man på plats i Åre. Det kommer gå att både boka bord och betala på b.la. restaurangerna Werséns och Boqueria.

Att vi ska finnas i Åre känns som en självklarhet. Många av gästerna där har redan vanan att använda appen i Stockholm och vet fördelarna. Jag tror att de flesta uppskattar att kunna spendera mer tid i backen och mindre i telefonköer för att boka bord eller med att vänta på notan i lunchruschen, nu är det möjligt, säger Anders Ingårda,​ VD och medgrundare av Maîtres.

Lanseringen i Åre är den första i en lång rad av etableringar som kommer att ske under vintern och våren 2020, både inom Sverige och i övriga Europa. Användare av Maîtres får ett personligt bemötande, checkas in av personalen och när gästen känner sig nöjd med sitt besök kan hon lämna restaurangen utan att behöva vänta in notan. Dricksen är förinställd och justerbar i appen.

Maîtres som tjänst fungerar lika bra i stora som mindre städer. Åre blir andra staden utanför Stockholm men vi är just nu i samma fas även för städer ute i Europa. Under hösten har vi träffat och mottagit stort intresse från alla städer vi besökt och bearbetat, säger ​Anders Ingårda,​ VD och medgrundare av Maîtres.

Sofie

Redaktör

Följ oss

Var inte blyg, följ oss i sociala medier. Vi älskar att möta nya människor!