Öl - FoodFriends
Visa mer
Återställ filter
Gotlands Bryggeri logga

Insprängt i det gotländska kulturarvet, innanför Visbys medeltida ringmur, ligger Gotlands Bryggeri. Två koppar­­­pannor, två bryggmästare och tonvis av idéer har sedan starten 1995 producerat några av de mest älskade ölerna i Sverige.

Krönleins Bryggeri

När det gäller ägarstrukturen är Krönleins Bryggeri AB ett mycket stabilt företag. Familjen Krönlein har haft ett totalt ägande över företaget sedan 1920-talet och det har varit deras fasta övertygelse att behålla det på samma sätt i framtiden. Krönleins har en lång och stark bryggtradition med sex generationer bryggerier. Denna tradition ger Krönleins en unik […]

Arvid Nordquist logga

Arvid Nordquist HAB är ett svenskt familjeföretag som sedan starten 1884 fokuserat på stora smakupplevelser och kvalitetsprodukter. I vårt sortiment finns livsmedel, vårt egenrostade kaffe, vin, öl och sedan 2016 även non food-produkter. Vi är idag 286 medarbetare i Norden som tillsammans arbetar för att kunna erbjuda de bästa smakupplevelserna och produkterna – samtidigt som vi gör vårt yttersta för att förbättra villkoren för människor och minimera miljö- och klimatpåverkan. Produkter med så liten miljöpåverkan som möjligt är nutida kvalitet.

Österlenbryggarna logga

Österlenbryggarna är ett familjebryggeri med anor från 1953. Det hela började med Nils Persson, och hans drivkraft, när han på egen hand började brygga Svagdricka. Vi är därför ett av få bryggerier i landet som fortfarande brygger på gammaldags vis. Sedan starten har vi förstått vikten av att komplettera vårt egna sortiment med annan dryck för att erbjuda våra kunder ett komplett och attraktivt sortiment.

Jämtlands Bryggeri logga

Jämtlands Bryggeri ligger i Pilgrimstad, 3 mil sydost om Östersund. Orten har fått sitt namn efter pilgrimerna som på väg till Olav den heliges grav i Trondheim stannade vid Pilgrimskällan och drack av det rena vattnet. Enligt sägnerna låg det fullt av kryckor runtom källan då pilgrimerna blev kvitt sina krämpor när de drack av […]

Nils Oscar logga

På Nils Oscar brygger vi klassisk öl i modern stil. Vi är en av pionjärerna i Sverige och grundades redan 1996. Vi gör smakrik okonstlad öl med inspiration från klassiska ölstilar. Vår främsta styrka är öl med tydlig maltkaraktär som influeras av den moderna ölvärlden. Detta är vår resa.

Galatea logga

Galatea är en av Skandinaviens ledande dryckesleverantörer och skall vara den självklara partnern inom dryck. Vi reser världen runt för att hitta det bästa inom öl, vin och spritdrycker. I vårt samlade utbud finns över tusen artiklar, för tusen olika smaker, för både privatkonsumenter och restaurangkunder. Via våra dotterbolag utvecklar vi dryck för egna varumärken, sköter logistik och distribution samt kan tillhandahålla teknisk service. Vi är omkring 160 anställda och är en del av Martin & Servera-koncernen, Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist.

nedladdning

Handla direkt från producent. Nästan. När andra går framåt går vi bakåt. Vi har tagit grossist-verksamheten tillbaka dit den var för 15 år sedan – en distributör åt producenter. Vi levererar matvaror till storkök. Punkt. (Jo, just det – allt sker med super-effektiv e-handel.)
Är du en kock, kökschef, inköpsansvarig, caféägare eller barchef? Då vet du förmodligen vad du behöver och när du behöver det. Vi ser till att du får det snabbt och till ett rimligt pris.

Dryckeskompaniet logga

Dryckeskompaniet har personlig service och hög kompetens inom dryck och konfektyr. Det är något som ligger oss väldigt varmt om hjärtat. Vi är lyhörda för våra kunders önskemål och vi utvecklar oss och utökar vårt sortiment i takt med att vi växer med våra kunder.
Vår ambition är att ständigt kunna förbättra vår service, utöka vårt sortiment med fokus på dig som kund. Varje månad har vi nya produkter att erbjuda. Kampanjer och erbjudanden skickar vi direkt till dig som kund. Vi har även personlig service för våra kunder så att vi kan tillsammans kunna utveckla deras verksamhet.

Spendrups logga

Vi är Spendrups, det svenska familjebryggeriet. I dag drivs företaget i fjärde generationen med flera familjemedlemmar som aktiva eldsjälar i hjärtat av våra verksamheter. I vår storfamilj ingår givetvis också alla våra 1100 medarbetare, som jobbar i Grängesberg, Hällefors, Visby, Stockholm, Vårby och på alla våra terminaler och säljkontor runt om i Sverige.

Listing

We & Wine är en svensk privatägd företagsgruppering som importerar, marknadsför och säljer alkoholhaltiga drycker på den svenska marknaden, såväl genom Systembolaget som till restaurangkunder.Vi nöjer oss inte med att vara en importör och en varumärkesbyggare.

Listing

Sveriges bästa restauranger ser i dag vinimportörer som viktiga samarbetspartner. Flera av oss som arbetar på Solera Sweden har vår bakgrund i restaurangbranschen.

Eskilstuna Ölkultur logga

Som ett oberoende bryggeri är vi fria att experimentera och driva gränserna och det är precis vad vi gör. Vi är stolta över mångfalden och utbudet av öl som vi producerar. Vi brygger öl med kropp och själ och tillverkar hantverksöl som vi älskar.   Som bryggeri strävar vi efter att skapa några av de […]

Åbro logga

Vår samlade kunskap som gått i arv genom åren har ständigt utvecklat och förfinat vårt arbete. Vi har testat nya produkter, nya produktionssätt, och nya affärsområden. Men något som inte förändrats en tillstymmelse sedan vår födelse är vår övertygelse om att det vi gör är ett resultat av vilka vi är. Det är människorna på och omkring Åbro som har skapat vår framgång. Och vi kommer aldrig att vara något utan våra medarbetare, våra krögare, eller alla de som dricker våra drycker.

Grebbestads Bryggeri logga

De bohuslänska skärgårdsvindarna sveper genom produktionen på Grebbestad Bryggeri, det äldsta och ett av Sveriges främsta mikrobryggerier. Alldeles invid havet med dess klippor av granit bryggs öl efter lokala traditioner i handgjorda kopparpannor. Med stort engagemang och kärlek till Bohuslän är verksamheten snarare en konstart och varje dryck är en upplevelse av ett unikt hantverk.

Listing

Vare sig du bedriver stjärnkrog, mysig kvartersrestaurang eller representerar en hotellkedja är vår utgångspunkt för samarbete alltid densamma. Med djupgående kunskap, bästa service och ett unikt dryckessortiment – hjälper vi dig att förstärka ert kundkoncept och förhöja era gästers upplevelser.

kopparbergs bryggeri logga

Allt började med den perfekta svagdrickan. Redan år 1882 gick ett antal svagdricksbryggare samman och startade Kopparbergs Bryggeri. Ambitionen var att brygga Sveriges godaste svagdricka.

Coppersmith’s logga

Det finns bryggerier som är större än Coppersmith’s, men det är få som har haft en så mångsidig start som vi. Bryggeriet levererade första ölen till Systembolaget under sommaren 2014, redan samma höst vann vi en nationell lansering på Systembolaget med Coppersmith’s White IPA.

Carlsberg logga

Carlsberg Sverige är med mer än 60 starka varumärken och 400 unika produkter Sveriges ledande dryckesföretag. Vi utvecklar, tillverkar, distribuerar, marknadsför och säljer öl, cider, mineralvatten och läsk. Några av de välkända och folkkära varumärken som vi förvaltar och utvecklar är Falcon, Carlsberg, Pripps Blå, Ramlösa, Festis och Pepsi.   Carlsberg Sveriges framgångar är en […]

Granqvist Beverage House logga

Granqvist Beverage House AB grundades 1983 och har sitt huvudkontor i Tidaholm i Västergötland. Företaget säljer öl, vin- och spritprodukter till kunder på Svenska, Finska, Isländska och Norska marknaderna samt Tax Free. Granqvist har vid fem tillfällen (2000, 2003, 2004, 2005 och 2010) tilldelats det prestigefulla uppdraget att leverera vin till festernas fest – Nobelfesten i Stockholms Stadshus.

Brewery International logga

Brewery International Sweden AB startade sin verksamhet i Sverige 2005 och har på kort tid blivit en viktig aktör på den svenska dryckesmarknaden. I portföljen har vi öl, vin och sprit men även soft drinks, och specialiteter som kombucha och sake. Hos oss hittar ni produkter från världens alla hörn. Vi levererar till restauranger, grossister, […]

Halmstad Brygghus logga

Vi är ett lokalproducerade bryggeri beläget i pittoresk bruksmiljö på Slottsmöllan precis intill Nissan som rinner rakt genom Halmstads hjärta. På Slottsmöllan har bryggeriet grön el från vattenkraft genererat från kraftstationen strax utanför.

Akebono logga

Akebono är en svensk importör av japansk alkoholhaltig dryck, vi säljer och levererar till Sverige, Danmark, Norge och Finland! På denna hemsida finner du information om Akebonos sortiment gällande sake, umeshu, sprit och öl. Med kunskap och erfarenheter från över 100 resor till Japan under åren kan vi ge dig eller din restaurang en fantastisk introduktion […]